Ana SayfaSağlıkEvde Yapabileceğiniz Bu Etkinlikler Stresten Uzaklaşmanızı Sağlayacak

Evde Yapabileceğiniz Bu Etkinlikler Stresten Uzaklaşmanızı Sağlayacak

Koronavirüs sürecini kendi sağlığınız ve de çevrenizin sağlığı için en iyi şekilde atlatabilmenin yolu eğer imkanınız varsa evden çıkmamaktan geçiyor. Eğitime ara verildi. Eğer evden çalışma imkanı sunulan bir işe de sahipseniz çok şanslısınız! 

Evde kendinizi karantina altına almak bu süreçte size depresif görünebilir. Bunu sıkıcı bulabilirsiniz. Ancak olaya bir "kendine dönüş" şeklinde bakmanız çok daha verimli olacak. İşte koronavirüs sürecinde evde yapabilecekleriniz:
 

  • Boyama ve çizim kitapları

    Mandala çizim kitaplarından mutlaka evinizde vardır. Yoksa da gerekli önlemleri alarak çıktığınız bir alışveriş gününde marketlerde dahi kolayca bulabileceğiniz bu kitaplarla boyama ve çizim çalışmaları yapabilirsiniz. Belki bu sizin için yepyeni bir hobinin kapısını açar. Kendi karakalem çalışmalarınız için cesaretlenebilirsiniz bile!
     

  • Dizi/ film saatleri

    Elbette en sevilen ev etkinlikleri saatlerce süren Netflix maratonları. Netflix haricinde Apple TV+, Hulu, HBO gibi kanalların dizilerine internetten ulaşmanız mümkün. Keyifli dizilerle eğlencenin dozunu artırabilir ya da merak ettiğiniz konuda izleyeceğiniz bir belgeselle bu karantina sürecini çok daha kültürlü bir şekilde geçirebilirsiniz. Size kendinizi en iyi hissettiren filmleri bir daha izleyebilirsiniz. Yüzüklerin Efendisi serisine bir daha başlamaktan daha keyifli ne olabilir ki?

  • Eski fotoğrafları, anılarınızı yeniden hatırlayın

    Biraz eskileri yad etmeye ne dersiniz? Aile fotoğraf albümlerinizi ortaya serin ve güzel anıları hatırlayın. Yıllarca belli zorluklarla yaşadık. Bu da hayatınızın kısa bir mola verip sağlığınıza ve hijyeninize dikkat etmeniz gereken bir dönemi. Bunu da özenle atlatacağınızı bilin ve bu gücü geçmişteki anılarınızdan alın.
     

  • Yoga, meditasyon ve nefes egzersizleri yapın

    Işıkları kapatın. Hafif bir aydınlık için aromatik kokuda mum yakabilirsiniz. Sizi sakinleştiren bir müzik açın. Yoga pozlarında durarak sakinleşmeye odaklanın. Nefesinizi öne çıkararak dinlenin. Ne kadar iyi geldiğine hayret edeceksiniz.

  • Bir şeyler yazın

    Kendi kurgunuzu yaratın. Dışarı çıkıp yapmak istediklerinizi ama şimdilik yapamadıklarınızı hikayeleştirin. Belki kendi romanınızı bile yazarsınız, kim bilebilir ki?
     

  • Müzik dinleyin

    Müziğin iyileştirici gücünü göz ardı etmeyin. Yeni şarkı listeleri oluşturun. Sevdiklerinize listelerinizi gönderin, onlardan listelerini sizle paylaşmalarını isteyin. Yeni şarkılar keşfetmek kendinizi iyi hissetmenize yardım edecek.

  • Kitap, dergi, makale okuyun

    Evde geçirdiğiniz vakti okumalar yapmaya ayırın. İlgi alanlarınıza dair okumalarla saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile.
     

  • Telefonla ve internetle ilişkinizi minimuma indirin

    İnternette pek çok haber ve negatif düşünceye maruz kalabilirsiniz. Bunun için internette ve telefonda geçirdiğiniz süreyi kısıtlayın. Elbette bazı bilgileri güncel olarak almanızda fayda var. Sağlık Bakanlığı açıklamalarını kaçırmak istemezsiniz. Bu yüzden telefonunuzu en azından 3 saatte bir kontrol etmeyi deneyin. İnterneti haberler için sık kullanmayın. Dünya müzeleri internetten online ziyaret imkanı sunuyor. Evinizin güvenli ve huzurlu koltuğunda onları gezebilir, yepyeni bir deneyim edinebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI