Ana SayfaRöportajGaios Markasının Ardındaki İsimle Konuştuk: Dilan Sayraç

Gaios Markasının Ardındaki İsimle Konuştuk: Dilan Sayraç

Son dönemin popüler ve etkileyici aksesuarlarının ardında tek bir marka var: Gaios! Başarılı markanın ardındaki isim Dilan Sayraç; sorularımızı yanıtladı…

Röportaj: Müşra Demir ve Kübra Elmalı

İlk sorumuz oldukça klasik ancak bir o kadar da okuyucularımızın merak ettiği bir soru. Markanızı yaratma süreci nasıl gelişti?

Gaios aslında bir tutkuyla ihtiyacın birleşmesinden doğdu. 2014 yılında kendim için arayıp bulamadığım saç aksesuarlarını neden kendim yapmıyorum ve benim gibi saç aksesuarı severlerle buluşturmuyorum dedim ve ilk aksesuarları tasarlamaya başladım. Sonraki süreç benim de beklediğimin üzerinde bir hızla gelişti ve çok kısa bir sürede kendim ve sevdiklerim için tasarladığım aksesuarlar hobim olmaktan çıkıp daha geniş bir kitleyle buluşmaya başladı.

2014’ten bu yana markanız Gaios Design için tasarımlar yapıyorsunuz. Peki kaç kişilik bir ekibiniz var? Tasarım ve yapım aşamaları nasıl geçiyor?

Ekibimiz benimle birlikte 5 kişi. Bunun yanında bize dışarıdan destek olan bir atölye de var. İlk ürünler benim tarafımdan tasarlandıktan sonra ekip arkadaşlarım tarafından çoğaltılıyorlar. Eda özel sipariş yapımlarında birebir müşterilerimize destek oluyor. İnsel satış ve pazarlamada rol alıyor. Çiçeklerimiz Serap ablamız tarafından çeşitli kumaşlardan el işçiliğiyle yapılıyor. Hacer ablamız da yine tellerle oya gibi ördüğü swarovski, kristal taşlı, incili aksesuarlarımızın el işçiliğini yaparak bize destek oluyor. Atölyede de seri yapılan dikiş, nakış ve kaynaklı ürünlerimiz çoğalıyor.

Bu yaratıcı tasarımların arkasındaki ilhamlarınız neler?

Hiçbir şeyin aynı kalmadığı ve artık değişimin de hızının zor yakalandığı bir dönemdeyiz. Bu da her zaman kendini güncel tutup modayı takip edip yeniliklerden korkmamayı gerektiriyor ve biraz da kendimle yarışmayı…

Kullanılan malzemelerde geleneksel kalmadan sınırları zorlamayı seviyorum; bunu yaparken de yaptığım seyahatlerden destek alıyorum. Ayda bir kere İstanbul hızından çıkıp yeni bir yer görmenin bakış açısını etkilediğine inanıyorum. Dolayısıyla en büyük ilham kaynağı benim için şehir dışı kaçamakları oluyor, seyahat sonrası sakin ve dinlenmiş bir zihin İstanbul’un enerjisiyle buluşunca yeni yaratım süreci oluşuyor.

Gaios isminin özel bir hikayesi var mı? 

Gaios mitolojik bir isim ve anlamı tam olarak bilinmiyor; ‘unknown’ olarak yer alıyor mitolojide. Saç aksesuarı beni ilk olarak Helenistik döneme götürdü bu nedenle de mitolojik bir isim olmasını istedim, içinde güçlü kadınların yer aldığı bir döneme ait olsun istedim. Anlamının bilinmemesi de bana çok heyecan verdi, kendi Gaios’unuza kendiniz anlam yükleyebiliyorsunuz böylece. Bir de Gaios kurulurken saç aksesuarı ülkemizde çok kullanılmıyordu; bu bilinmezliğe uygun geldi bana. Hiç alternatif bakmadan Gaios’u görür görmez evet bu dedim!

Şimdiye dek stilini ilgiyle takip ettiğimiz pek çok ünlü isim tasarımlarınızı taşıdı. Peki sizin tasarımlarınızı özellikle üzerinde görmek istediğiniz ünlü bir isim var mı?

Nil Karaibrahimgil.:)

Hepsinin sizin için ayrı bir yeri olduğuna eminiz ancak sizin için en özel tasarımınız hangisi?

Telli bandanalarımız. Her sene modaya uygun yeni bir desen ekliyoruz. Hem günlük kullanıma uygun hem de üzerine eklenen bir işlemeyle kişiye göre özelleştirilebiliyor ve özel günlerde de tercih edilebiliyor. Kullanan kişi bandanayı istediği gibi telleriyle şekillendiriyor ve çıkan sonuç bizi de şaşırtabiliyor. Yani ürünün sahibiyle ortak bir çalışma oluyor. Birkaç sene içinde bir çok yerde de Gaios telli bandananın örnekleri yapıldı.  

Sizce sosyal medyanın modadaki rolü ne?

Çok güçlü bir etkisi var. Hepimiz bilinçli ya da bilinçsiz birbirimizden etkileniyoruz.

Kendi markasını yaratmak isteyen, yolun başındaki tasarımcı adaylarına tek bir tavsiye verecek olsanız bu ne olurdu?

Kendilerini tanıyıp kendileriyle özdeşleşen bir tutkuyu hedef koyarak takip etmeleri.

Gelecekte markanız adına ne gibi planlarınız var? Gaios markasında ne gibi yenilikler göreceğiz?

Dönemlik koleksiyonların yanında bir çok şov aksesuarı eklenecek. Gaios’un gelecek hedefi ise kendini yurt dışındaki saç aksesuarı severlerle de buluşturmak.

Röportaj: Müşra Demir ve Kübra Elmalı

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI