Ana SayfaSağlıkGöz Altlarınızı Aydınlatacak 5 Ev Yapımı Maske Tarifi

Göz Altlarınızı Aydınlatacak 5 Ev Yapımı Maske Tarifi

Gül ve salatalık
Gül suyu ve salatalık rahatlatıcı bir etki sunar. Bir salatalığı rendeleyin ve suyunu sıkın. Salatalıkları bir miktar gül suyuyla karıştırın. Daire şeklindeki pamuklarınızı ortadan ikiye kesin ve karışıma batırın. Pamukları 20 dakika göz altlarınızda bekletip yıkayın. Dilerseniz bu karışımı buz haline getirip buz küplerini de göz altlarınızda bekletebilirsiniz.
 

Kahve ve bal
Kahve, gözlerdeki şişkinlikleri giderdiği gibi; kırışıklık, ince çizgiler ve koyu göz halkalarını azaltmaya da yardımcı olur. Bal ise göz çevrenizi nemlendirir. 1 çorba kaşığı çekilmiş kahve ve balı karıştırarak içine E vitamini yağı koyun. Oluşan macunu göz altlarınıza uygulayın ve 15 dakika sonra yıkayın.
 
 

Ananas suyu ve zerdeçal
Zerdeçal ile karıştırılmış ananas suyu göz çevrenizi daha aydınlık ve pürüzsüz bir hale getirir. 1 çay kaşığı zerdeçalı yarım bardak ananas suyuna ekleyip karıştırın. Yarım saat boyunca gözlerinizin altına uygulayın ve durulayın. Daha sonrasında nemlendirici bir göz kremi uygulamayı da unutmayın.
 

Domates suyu ve yoğurt
Domates suyundaki antioksidanlar yaşlanma belirtileriyle mücadele ederek cildi daha sıkı ve parlak hale getirir. Yoğurt ise göz çevresini nemlendirir ve yumuşatır. Domates suyu ve yoğurdu eşit oranlarda karıştırın ve 15 dakika boyunca göz çevrenizde bekletin.
 

Aloe vera ve kuşburnu yağı
Aloe vera jeli cildi aydınlatmak ve canlandırmak için mükemmeldir. Kuşburnu yağı da koyu halkalara, kuruluğa ve göz altı torbalarına iyi gelir. Aloe vera bitkinizden alacağınız öze kuşburnu yağı ekleyin. Karışımı gözlerinizin altına sürün ve masaj yapın. En iyi sonucu elde etmek için gece boyunca bekletin.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI