Ana SayfaGüzellikGüneş Yanıklarını Hızlı Bir Şekilde İyileştirmenin Yolları

Güneş Yanıklarını Hızlı Bir Şekilde İyileştirmenin Yolları

Güneş yanıklarını hızlı bir şekilde tedavi etmek için uygulamanız gereken yöntemlere göz atalım!
Güneşle aranıza birkaç gün mesafe koyun.

Yanıklarınız tamamen iyileşene kadar güneşten uzak kalmanız en iyisidir. Gölgede vakit geçirebilirsiniz. Özellikle omuz, alın ve burun güneşe dik bir şekilde maruz kalabilen alanlardır. Hali hazırda yanmış omuzlarınızın daha da acı çekmemesi için yarım kollu bol tişörtler giymeyi deneyin. Yüzünüzün daha da yanmaması içinse geniş siperlikli şapkalardan yararlanın.

Fotoğraf: @emilydidonato

Doğal aloevera veya sirkeden yardım alın.

Aloevera da elma sirkesi de yatıştırma özelliğiyle meşhurdur. Elma sirkesi ayrıca iltihap önleyici etkiye de sahiptir. Bu ikisini, suyla seyrelterek cildinize sürebilirsiniz. Alerjik reaksiyon göstermemesi için ufak bir bölgede denemeyi ihmal etmeyin. Ayrıca yanıklarınız oldukça ileri bir durumdaysa en doğrusu bir doktora danışmaktır, bunu unutmayın.

Fotoğraf: @madison.headrick

Nazik davranın ve bolca nemlendirin.

Bu süreçte cildinize nazik davranmanız oldukça önemli. Cildinizi keselemeyin ya da peeling etkili ürünler kullanmayın. Duş jelini eliniz yardımıyla vücudunuzda gezdirip tazyiksiz suyla durulayın. Ardından cildinizi mutlaka yoğun bir şekilde nemlendirmeniz ise iyileşme sürecinin en önemli adımı. Bunun için güneş sonrası ürünler kullanabileceğiniz gibi, zeytin yağı, hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlara da yönelebilirsiniz. Yeter ki cildinizin kurumasına izin vermeyin.

Fotoğraf: @ashleygraham

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI