Ana SayfaGüzellikHaşlanmadan Bronzlaşın

Haşlanmadan Bronzlaşın

Bembeyaz tenliyseniz, yeni doğmuş bebekseniz, cildiniz aşırı alerjik ise  benim size tavsiyem muhakkak yüksek faktörlü bir güneş koruyucusu ile başlamaktır. Bilenen en büyük yanlışı şu an düzeltiyorum.“Koruyucu içeren güneş kremleri bronzlaşmayı engeller”. Hayır engellemez! Kullandığınız kremin koruyucu faktörü ne kadar yüksek ise cildinize nüfuz edecek olan zararlı güneş ışınları o kadar geri döner, yavaş yavaş ve sağlıklı bir şekilde bronzlaşırsınız. Faktörü ne kadar yüksek olursa olsun, yapmanız gereken her 4 saatte bir kreminizi tazelemenizdir.

(1) Neutrogena‘dan Ultimate Sport Spf 70 koruyucu krem adından da anlaşılacağı gibi sporcular ve hareket eden insanlar için tasarlanmış bir ürün. Tamamı emilerek, cilde nefes alma özelliği sağlayan suya dayanıklı bu ürün terlemeye karşı da bir o kadar dayanıklı. (2) Yine Neutrogena‘dan sprey özelliği ile kolay uygulama sağlayan Waterguard Kids SPF 70+ ise suya dayanıklı olması ve yapışmayan yüzey sağlaması sayesinde, yunus gibi bütün günü suyun içinde geçirip, arkasından kumlarda yuvarlanan çocuklar için tam ideal ürün.

Yine beyaz tenlilere, sarışınlara, kızıllara önereceğim bir ürün grubu olan SPF 50 faktörlü güneş kremleri kısmına geldik. Akıllı Solar Smart formülü sayesinde 50 faktörün yanı sıra, UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan Clinique (1)Hassas ciltler için yine UVA ve UVB destekli, cilt parlaması yapmayan, yüksek korumalı, yağlı cilt tipleri için ideal koruyucu krem olan Vichy (2), Extra likit yapısı, orta yaş için muhteşem bir ürün olan, dengesiz ve koyu lekeli bronzlaşmayı engelleyen Lancaster (3), UVA koruyuculu, suya extra dayanıklı, yüksek korumalı yüz koruyucusu Shisedio (4), Hassas ciltlere uygunparfümsüz yapısı ile antialerjik koruyucu Roc (5)Yaşa bağlı mimik kırışıklarını koruyan, nemlendiricili Clarins (6), Suya dayanıklı, nemlendiricili ve sprey şişeli Nivea Sun (7), Suya dayanıklı,hipoalejenik, Hidra aktif kompleksi ve E vitamini içeriği ile hassas ciltlere uygun Garnier Ambre Solaire (8). Bir tanesi tam da sizin istediğiniz özelliklere uygun kremlerden sadece 50 faktöre uygun olanları.

30 SPF demek; ekstra hassas, açık tenli, alerjik olmasanız da cildinizin ihtiyacı olan koruma demek.Kırışık karşıtı formülü ve kolay emilen yapısı ile Clarins (1), UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili formülü ileClinique (2)içerdiği ışıltıları, yoğun koruması ile vücut koruyucusu olan Dior Bronze (3)infrared teknolojisi ve DNA destekleyici formülü ile hızlı ama sağlıklı bronzlaşmayı sağlayan ipeksi dokuluLancester (4) vücut yağı, Sıkılaştıcı etkisilekeli bronzluk karşıtı yapısı ve güçlü koruması ile Biotherm (5)Uluslararası Cilt Enstitüsü tarafından tavsiye edilen, ışın kırıcı özellikli Dermalogica (6), Ekstra su geçirmez özelliği ve dayanıklı koruma özelliği ile çocuklar için uygun olan Nivea Sun (7).

Cildiniz “peynir gibi” sıfatını daha önceden güneş görerek üzerinden attıysa, 20-25 faktörlü kremler sizin için daha uygun olacaktır. Birazcık yanmış olmanın gazına gelip “önceden güneş gördüm ben, bir şey olmaz sürelim yağları yatalım valla” moduna hiç girmeyin. Yine de korunun. Beni dinlemez de kebap gibi yanarsanız, onun için de çözümleri birazdan okuyacaksınız. 12 saat nemlendirme sağlayan bitkisel kompleksi ile orta dereceli korumalı, yağsız ve suya dayanıklı Garnier Ambre Solaire (1)Yüzünüz için hassas koruma sağlayan Dermalogica (2)%100 görünmez şeffaf yapısı ve sprey ağızlığı sayesinde, yağlı bir his bırakmayan, orta korumalı Nivea Sun (3)Sadece göz çevreniz için uygun olan, orta korumalı Shiseido (4)Aloe Vera ve E vitamini destekli, orta korumalı Arko Nem (5) koruyucu krem.

Tebrikler! İstediğiniz bronzlaşmaya adım adım yaklaşıyorsunuz. Koruma faktörünü orta seviyenin en alt basamağına taşımaya hazırsınız. Çünkü; cildiniz önceki yüksek korumalar sayesinde yeterince güneş görerek sağlıklı bir şekilde bronzlaşıyor. SPF 15 hali hazırda bronz olan cildinizin açılmasını engelleyerek korumaya devam edecek. Sıkılaştırma ve nemlendirme özelliği olan Biotherm (1)yüzün için muhteşem bir ürün olan UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili Lancome Genifique Soleil (2) ve vücudun için ideal bronzluk sabitleyici, ışıl ışıl, orta korumalı Dior Bronze (3).

Geldik Türk insanının en sevdiği bölüme; “Şöyle tek seferde yatsam kalksam, simsiyah olsam”. Jet Bronzer’lar yani koruma faktörlü olmayan, hızlı yakma özelliğine sahip yağlar. İlk baştaki uyarımı okudunuz biliyorum ama gözünüzden kaçma ihtimaline karşı yeniden tekrarlıyorum. Bu özellikteki yağlar, tatilinin son 1-2 gününde kullanmak için cesaret etmeniz gereken yağlar. Beyaz, yeterince güneş görmemiş teninize direk uygularsanız, epiderminizi yakacağınız için, ertesi günü su toplamaya, kaşınmaya bir süre sonra da soyulmaya başlayacaksınız. Ama bilinçli okurlarım için, yine de ürünleri tanıtmam gerek. Garnier Ambre Solaire (1) ‘den bronzlaştırıcı koruma faktörsüz güneş yağı, içeriğinde ki nemlendirici ile, Calypso havuç yağı (2) içindeki karoten sayesinde sizi hızlı ve güzel bir şekilde yakacak, başta benim annem olmak üzere Brezilya’lı gibi yanmayı seven herkesin, tüm yurdumun bütün marketlerinde, tatil merkezlerine, bakkallarında bulabileceği kokusu ile aklınızı başından alan Marmara Kakao Yağı (3), içinde vitamin ilavesi, kakao, badem ve havuç yağı karışımı olan Carribbean Breeze (4), Suya dayanıklı, yakıcılık derecesi 5 üzerinden 4 olan Hawaiian Tropic (5), içindeki Jojoba yağı ile altınımsı ve uzun süreli bronzluk sağlayan Nivea Sun (6), Sprey kapaklı yağsız uzun süreli yakıcı, koruma faktörsüz güneş yağıNivea Sun (7), Bütün cilt tipleri için, nemlendiricili yoğun bronzluk sağlayan Mecitefendi (8) havuç yağı.

Duydum ki, burnunuzun üzeri geriliyor, t-shirtünüzün dikişleri omuzlarınızı kesiyor, ayaklarınızın üzerinden, diz kapaklarınızdan alevler çıkıyor, alnınız çingene pembesi rengi ile göz alıyormuş. Evet olan oldu bir kere, muhtemelen soyulacaksınız, tabi önerilerimi dinlemezseniz. Güneş yanıklarından sonra soyulmak, cayır cayır güneşin altında tüm zararlı ışınları korunmadan alarak, epidermi yaktığınız için gerçekleşir. Yanan cilt nemini kaybeder ve dokuların ölerek, üst deriyi atmaya çalışır. Yapmanız gereken şey, hem kavrulmanın sıcaklığını alarak, hem de ihtiyacınız olan nemi vücudunuza geri kazandırarak, bir nevi zararın neresinden dönersek kârdır’cılık oynamaktır.

Güneşin kızgın ışınlarından denizin tuzlu suyundan sadece cildin değil saçlarınız da zarar görür, onları yedinden eski ışıltısına kavuşturmak için, yıpranmış saçlara yönelik renk koruyucu ve yenileyici suya dayanlıklı saç serumu Kerastase (1), saçınızı UV ışınlarından koruyan Aveda saç bakım spreyi (9)12 saat serinletici etkisi ile cildiniz için güneş sonrası bakım kremi Garnier Ambre Solaire (2)Vitamin E ve Aloe Vera ile serinletici Hawaiian Tropic Cool Alove Gel (3), Aloe özü ile cilt yenileyici Clinique (4), güneş sonrası bakım sütü, yumuşatıcı güneş sonrası bakım sütü Nivea (5)yüz ve vücut için, yumuşatıcı ve onarıcı Dior Bronze (6) bakım kremi, şeffaf yapısı ile ferahlatıcı Vaseline (7) güneş sonrası bakım jeli, Bayer İlaç Sanayi güvencesi ile üretilen, tedavi edici, rahatlatıcı, yenileyici özellikli Bepanthol losyon (8), güneş sonrası nemlendiricisi Dermalogica (10), vücut ve saçtaki klor ve tuzu temizleyici Aveda Sun Care (11).

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI