Ana SayfaMagazinHollywood’un Efsanelerinden Kirk Douglas Yaşamını Yitirdi

Hollywood’un Efsanelerinden Kirk Douglas Yaşamını Yitirdi

Hollywood’un Altın çağının efsanelerinden aktör, yazar ve hayırsever Kirk Douglas 103 yaşında yaşamını yitirdi. Douglas’ın ölüm haberini oğlu Michael Douglas, Instagram hesabından duyurdu: “Kardeşlerim ve ben Kirk Douglas’ın 103 yaşında bizi terk ettiğini duyurmaktan dolayı büyük bir üzüntü duyuyoruz. Yaşadığımız dünyada, o bir efsaneydi. Hollywood’un altın yıllarında yaşayan bir aktör olarak adalete olan bağlılığı ve inandığı değerler hepimiz için bir standart oluşturdu."
 

Douglas, babası için yayınladığı mesajın devamında şunları ifade etti:
 

"Kirk, hayatını dolu dolu yaşadı. Beyaz perdeye bıraktığı miras, gelecek nesillere de ulaşacak. O aynı zamanda, bu gezegene barış getirmek için çalışan ünlü bir yardımseverdi. Sözlerimi son doğum gününde ona söylediğim ve her zaman doğru olacak bir cümleyle bitirmek istiyorum: “Baba, seni çok seviyorum ve senin oğlun olmaktan gurur duyuyorum."

Spartacus, Ace in the Hole, 20,000 Leagues Under the Sea, Paths of Glory ve daha fazlası gibi klasik filmlerin yıldızı olarak bilinen aktör Hollywood’un efsanelerinden biriydi.

O dönem Spartacus filmi gişe rekorları kırmış, 4 dalda Oscar, Altın Küre’de en iyi film ve Drama dalında ödül kazanmıştı. 1949’da Şampiyon filminde rol alan Douglas boksör rolüyle, Akademi Ödüllerine üç kez aday gösterilmişti.
 

Kirk Douglas'ın Vincent Van Gogh'un hayatını canlandırdığı Lust for Life (1956) filmi sanatçının iç çelişkilerini çok iyi yansıttığı için takdir kazanmıştı.
 

1996’da felç geçiren ve konuşma yetisini kaybeden Douglas uzun süre gördüğü tedavi sayesinde bu yetisini tekrardan kazanmayı başardı. Oscar ödül töreninde konuşma yapan Steven Speilberg’i ayakta alkışladı.

Douglas ayrıca 1991'de AFI’nın düzenlediği “Yaşam Boyu Başarı” ödülünü kazandı. Douglas, ilk kitaplarını Kirk ve Anne: Aşk Mektupları, Kahkaha ve Hollywood'da bir Ömür Boyu birlikte yayınladı. 

Yaptığı bir röportajda Douglas, aslında geçirdiği felçten sonra kariyerini bitirmeyi düşündüğünü itiraf etti. Douglas, 1999'da Diamonds'ta tekrar ekranlara dönerek oğlu Michael Douglas, torunu Cameron Douglas ve eski eşi Diana Douglas ile birlikte 2003'te It Runs in Family adlı komedi filminde rol aldı. 51 yaşındayken Altın Küre'de ödül alan Douglas, gösterinin 75. yıldönümü şerefine Ocak 2018’de Altın Küre’de tekrar görülmüştü.
 

Kirk Douglas’ın eski eşinden Michael ve Joel, ikinci evliliğinden Peter adında üç oğlu ve yedi torunu bulunmakta.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI