Ana SayfaTeknolojiInstagram'daki Bu Tuşa Dikkat

Instagram’daki Bu Tuşa Dikkat

Instagram’a gelen yeni güncelleme kimsenin dikkatini çekmedi. Bundan böyle yanlışlıkla bir kişiyi takipten çıkardığınızda işlem anında gerçekleşecek, geri dönüşün tek yolu karşı tarafa bildirim gelecek şekilde onu yeniden takip etmek olacak. Bu yeni güncelleme vasıtası ile özellikle dikkatsiz kullanıcıların kendisini karşı tarafa açıklamak için oldukça tuhaf anlarla karşılaşacağını söylemek mümkün. Peki bu ne demek? Bugüne kadar kullanıcılar takipten çıkarma butonuna bastığında (ki bu yanlışlıkla da olabiliyor çoğu zaman) Instagram size ‘bu kişiyi takipten çıkarmaya emin misin’ sorusunu size yöneltiyordu. Yani ’emin misiniz’ diyerek sizi bir hataya düşmekten kurtarıyordu.

Ancak yeni gelen güncelleme bu soruyu ortadan kaldırıyor ve anında işleme koyuyor. Yani olur da bu tuşa basarsanız herhangi bir ’emin misiniz’ sorusuyla karşılaşmayacağınızdan doğrudan takip ettiğiniz kişiyi artık takip etmemeye başlayacaksınız. Eğer bu hatanızı fark eder de hızlıca tekrar eklerseniz artık çok geç olmuş olacak; zira tekrar takip ettiğinizde karşı tarafa sizin ilgili kişiyi takip etmeye başladığınıza dair bir bildirim gidecek. Daha da kötüsü eğer takip etmeyi bıraktığınız kişinin hesabı gizliyse o kişi onaylayana kadar takip edemeyeceksiniz.

Instagram’ın bu özelliği neden devredışı bıraktığı bilinmiyor; ancak yanlışlıkla sıkça dokunulan bu tuş pek çok kişinin başını yakacağa benziyor. 

Bundan sonra yanlışlıkla bir kişiyi takipten çıkardığınızda işlem anında gerçekleşecek. Peki bu ne demek? Bugüne kadar kullanıcılar takipten çıkarma butonuna bastığında (ki bu yanlışlıkla da olabiliyor çoğu zaman) Instagram size 'bu kişiyi takipten çıkarmaya emin misin' sorusunu size yöneltiyordu. Yani 'emin misiniz' diyerek sizi bir hataya düşmekten kurtarıyordu.

 

Ancak yeni gelen güncelleme bu soruyu ortadan kaldırıyor ve anında işleme koyuyor. Yani olur da bu tuşa basarsanız herhangi bir 'emin misiniz' sorusuyla karşılaşmayacağınızdan doğrudan takip ettiğiniz kişiyi artık takip etmemeye başlayacaksınız. Eğer bu hatanızı fark eder de hızlıca tekrar eklerseniz artık çok geç olmuş olacak; zira tekrar takip ettiğinizde karşı tarafa sizin ilgili kişiyi takip etmeye başladığınıza dair bir bildirim gidecek. Daha da kötüsü eğer takip etmeyi bıraktığınız kişinin hesabı gizliyse o kişi onaylayana kadar takip edemeyeceksiniz.

 

Instagram'ın bu özelliği neden devredışı bıraktığı bilinmiyor; ancak yanlışlıkla sıkça dokunulan bu tuş pek çok kişinin başını yakacağa benziyor. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI