Ana SayfaYaşamiPhone ile Çektiğiniz En İyi Fotoğrafları Paylaşın

iPhone ile Çektiğiniz En İyi Fotoğrafları Paylaşın

(iPhone 7 ile Erdem Summak tarafından çekildi.)

Apple, yeni yıla başlarken dünyanın en popüler kamerası olan iPhone ile çekilen en büyüleyici fotoğrafları kutlamak üzere iPhone kullanıcılarını en iyi fotoğraflarını göndermeye davet ediyor.

Apple, 22 Ocak ile 7 Şubat arasında Shot on iPhone Yarışması’na katılacak mükemmel fotoğrafları arıyor. Jüri üyeleri tüm dünyadan gönderilen fotoğrafları değerlendirerek kazanan 10 fotoğrafı seçecek. Kazananlar Şubat ayında açıklanacak. Kazanan fotoğraflar belirli şehirlerdeki reklam panolarında, Apple mağazalarında ve internette sergilenecek.

iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr; fotoğrafçılığa ayarlanabilir alan derinliğine sahip gelişmiş portrelerden, daha hızlı sensörler, gelişmiş ISP ve ileri düzey algoritmalar gibi çeşitli teknolojilerden yararlanan Akıllı HDR’a kadar pek çok inovasyon getirerek fotoğraflardaki ışıklı alanlara ve gölgelere daha zengin detaylar katıyor.

(iPhone 6s ile Mariko Klug tarafından çekildi.)

Jüri Üyeleri

Pete Souza (ABD) 

Pete, Başkan Obama döneminde Beyaz Saray’ın baş resmi fotoğrafçısıydı. “Obama: An Intimate Portrait,” adlı kitabı New York Times’ın çok satanlar listesinde bir numaraya ulaşarak tüm zamanların en çok satan fotoğrafçılık kitaplarından biri oldu.

Austin Mann (ABD)

iPhone fotoğrafçısı, film yapımcısı ve yaratıcı bir kişilik olan Austin, tüm dünyayı dolaştı ve dünya çapındaki çeşitli kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla birlikte çalışarak vizyonlarını dünyaya daha iyi tanıtmalarına yardımcı oldu. Austin, yıllar boyunca National Geographic ve CNN gibi yayın kuruluşlarında iPhone fotoğrafçılığıyla ilgili incelemeler yayınladı.

Annet de Graaf (Hollanda)

Annet, sanatını sadece iPhone kullanarak icra eden bir seyahat fotoğrafçısı. Aynı zamanda “Morning Amsterdam” ve yakında yayınlanacak “GO d’Azur” adlı iki fotoğraf kitabına imza atan Annet, ikinci kitabında yalnızca iPhone 8 Plus ile çekilen fotoğraflara yer veriyor. Annet Suriyeli balet Ahmad Joudeh’in yanı sıra merhum Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan’ın da portrelerini çekmişti. 

Luísa Dörr (Brezilya)

Luísa, TIME dergisinin İlkler sayısı için yalnızca iPhone ile çektiği fotoğraflarla ünlenen Brezilyalı bir fotoğrafçı. TIME, bu haberle Uluslararası Yılın Resimleri ödüllerinde Yılın Belgesel Projesi ödülüne layık bulunmuştu.

Chen Man (Çin)

Çinli bir modern görsel sanatçı olan Chen, Çin’de moda fotoğrafçılığı alanında çığır açan özgün bir görsel dil yarattı. Chen’in çalışmaları Londra’daki Victoria ve Albert Müzesi’nin yanı sıra San Francisco’daki Asya Sanatları Müzesi’nde kalıcı koleksiyonlara kabul edildi. Chen ayrıca, Bigshot gibi fotoğraf tabanlı sosyal uygulamalar geliştiren Vnision isimli bir internet şirketinin kurucuları arasında yer alıyor.

Phil Schiller

Phil, Apple’ın iPhone ile cep telefonlarına yeni bir boyut kazandırmasına yardımcı oldu. Usta bir fotoğrafçı olan Phil, Global Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak çığır açıcı kamera teknolojileri geliştirme çalışmalarına katkıda bulunuyor.

Kaiann Drance

Global Ürün Pazarlama Kıdemli Direktörü olarak görev yapan Kaiann, kameraya sahip ilk iPod touch ve çeşitli iPhone nesilleri dahil, mükemmel fotoğrafçılık araçlarını geniş kitlelere ulaştıran ürünler sunmak üzere Apple’daki yetenekli ekiplerle birlikte çalışıyor.

Brooks Kraft

Profesyonel fotoğrafçı olan Brooks, Apple’a katılmadan önce editoryal ve ticari fotoğrafçılık alanında çalıştı. TIME dergisine katkıda bulunan fotoğrafçılar arasında yer alan Brooks, Bush ve Obama’nın başkanlık dönemlerinde Beyaz Saray’ın yanı sıra yedi başkanlık kampanyasını fotoğrafladı.

Sebastien Marineau-Mes
Apple’da Yazılım Başkan Yardımcısı olarak çalışan Sebastien, 20 yılı aşkın süredir yazılım geliştirme alanında edindiği bilgi birikimini iPhone’a aktarıyor. Odaklandığı gelişmiş fotoğrafçılık özellikleri arasında Akıllı HDR ve Derinlik Denetimi özelliğine sahip Portre Modu gibi inovasyonlar bulunuyor.

Jon McCormack

Jon, şu anda Apple’ın kamera yazılım ekibine liderlik eden başarılı bir fotoğrafçı. Jon’un imzasını taşıyan fotoğraflar TIME, The New York Times, UNESCO, The Nature Conservancy, Africa Geographic ve daha birçok uluslararası kuruluş tarafından yayınlandı. 

Arem Duplessis

Apple Pazarlama ekibinde Fotoğraf Direktörü olan Arem, dünyanın en başarılı fotoğrafçılarından bazılarıyla yakın bir ilişki içinde çalışıyor. Arem, bundan önce yaklaşık on yıl boyunca The New York Times Dergisi’nin tasarım direktörü olarak görev yapmıştı. 

(iPhone 6 ile Mandy Blake tarafından çekildi.)

En İyi Fotoğraflarınızı Gönderin

Shot on iPhone Challange’a katılmak için iPhone ile çektiğiniz en iyi fotoğrafı #ShotOniPhone etiketiyle Instagram veya Twitter’da yayınlayın. Weibo kullanıcıları da #ShotOniPhone# etiketini kullanarak yarışmaya katılabilirler. Resim açıklama yazısında, kullanılan modeli belirtin. İsterseniz, fotoğrafınızı “ad_soyad_iphonemodeli” biçiminde adlandırarak en yüksek çözünürlük ayarıyla shotoniphone@apple.com adresine de gönderebilirsiniz. Fotoğraflar doğrudan kameradan alınmış ya da Fotoğraflar uygulamasında Apple’ın düzenleme araçları veya üçüncü taraf yazılımlar kullanılarak düzenlenmiş olabilir. Fotoğraf gönderim dönemi yerel saatle 22 Ocak günü 11:01’de başlar ve 7 Şubat günü 10:59’da sona erer. Yarışmaya katılmak için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Bu yarışma Apple çalışanlarına ve onların yakın akrabalarına açık değildir.

Kazanan 10 fotoğraf; Apple Newsroom, Apple’ın Instagram kanalları, apple.com, Apple mağazaları, Apple WeChat, Apple Twitter hesapları, Apple Weibo hesapları ve dünya çapındaki reklam panolarında sergilenecektir. Kazananlara, 26 Şubat 2019’da veya yakın bir tarihte bilgi verilecektir.

Fotoğrafınızı sosyal medyada yayınlıyorsanız fotoğrafınızı herkese açık hale getirmeniz gerekir. Telif hakkı, ticari marka, gizlilik, reklam veya diğer tüm fikri mülkiyet hakları ya da vatandaşlık hakları dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere başka bir kişinin haklarını ihlal eden; cinsellik veya çıplaklık içeren, müstehcen, şiddet içerikli ya da itiraz edilebilir veya uygun olmayan başka bir içeriğe sahip olan ya da Apple’ı veya diğer herhangi bir kişiyi ya da tarafı herhangi bir biçimde kötüleyen fotoğraflar katılıma uygun değildir.

Fotoğrafınızla ilgili haklar tarafınıza ait olmaya devam eder; ancak fotoğrafınızı göndererek Apple’a bir yıl süreyle fotoğrafı kullanması, değiştirmesi, yayınlaması, sergilemesi, dağıtması, fotoğrafın türevi çalışmalar üretmesi ve fotoğrafı Apple Newsroom, apple.com, Apple Twitter hesapları, Apple Instagram (@Apple), Apple mağazaları, Apple Weibo, Apple WeChat, reklam panoları ve Apple’ın şirket içi sergilerinde çoğaltması için telifsiz, dünya çapında geçerli, geri alınamaz, münhasır olmayan bir lisans vermiş olursunuz. Çoğaltılan tüm fotoğraflarda fotoğrafçının adı belirtilecektir. Fotoğrafınız reklam panosunda sergilenmek üzere seçilirse Apple’a lisans kullanım ömrü boyunca fotoğrafçıya ait münhasır ticari kullanım haklarını vermeyi de kabul etmiş olursunuz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI