Ana SayfaYaşamİzlemeniz Gereken 6 Moda Belgeseli

İzlemeniz Gereken 6 Moda Belgeseli

JEREMY SCOTT: THE PEOPLE'S DESIGNER

Moda dünyasına aşırı dozda popüler kültür enjekte eden Jeremy Scott, bir kahraman mı yoksa anti kahraman mı? Cevabı 'Jeremy Scott: The People's Designer' belgeselinde.

HOUSE OF Z

Modern bir moda imparatorluğu nasıl kurulur? Kendi markasını yaratmak ve moda sahnesine adım atmak isteyen herkesin mutlaka seyretmesi gereken bir belgesel 'House of Z'. 21 yaşında New York'un yıldız tasarımcılarından biri olan Zac Posen'ın başarı öyküsü, Sandy Chronopoulos'un sinematografik yönetmenliğiyle aktarılıyor.

MANOLO: THE BOY WHO MADE SHOES FOR LIZARDS

Anna Wintour, Manolo Blahnik dışında başka hiçbir tasarımcının ayakkabılarını giymeyi aklının ucundan bile geçirmediğini söylüyor. Sebebiyse Blahnik'in tılsımlı topukları. Tılsımlı çünkü yeteneğini tutkusuna adıyor. Hala kendini bir tasarımcı olarak tanımlamakta zorluk çekiyor. Başarısından mütevazılık akıyor. Netflix'te yayınlanan 'Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards' modayla ilgisi olan herkes için bir ders niteliğinde.

DRIES

O, modayı hiçbir zaman sezonlarla sınırlandırmadı. Kariyeri boyunca trend kelimesinden olabildiğince uzak durmaya çalıştı. Bir tasarımcıdan ziyade kumaşlarla destansı hikayeler yaratan Belçikalı kreatif direktör Dries van Noten'dan bahsediyoruz. Kumaşların masal anlatabildiğine tanıklık etmek istiyorsanız, 'Dries' belgeselini kaçırmayın!

IRIS

Irıs Apfel, tek kelimeyle ikonik. Suzy Menkes onu 'Koleksiyon Kraliçesi' olarak tarif ediyor. 'Iris' isimli belgesel de ona atfedilen bu tanımın üzerinde duruyor. Dünyanın en zengin ve en kapsamlı moda tasarımı arşivine sahip olan Iris Apfel'ın zamansız ve rafine zevki, sadece modaya karşı değil hayata karşı duruşunuzu da yeniden gözden geçirmenize neden olacak.

FRANCA: FRANCESCO SOZZANI

Modanın mesaj taşıması gerektiğini, daha doğrusu mesaj taşıyabildiğini Vogue Italia bünyesindeki görevi boyunca kanıtlayan gelmiş geçmiş en cüretkar genel yayın yönetmenlerinden biriydi Franca Sozzani. Oğlu Francesco Sozzani'nin annesine ithaf ettiği 'Franca: Chaos and Creation' isimli belgesel, modanın siyasal kimliğini ele alırken, tek bir kadının muhafazakar sayılabilecek bir düzene hürriyetiyle meydan okumasının gözü pek hikayesini anlatıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI