Ana SayfaYaşamKadın Ve Erkek Arasındaki 5 Fark

Kadın Ve Erkek Arasındaki 5 Fark

Kadınlar konuşmak ve dinlenmek ister. Ancak erkekler neden susmadıkları konusunda oldukça kafa yorar ve sorunun üzerini kapatıp günlük yaşamlarına devam ederler. Neden onlarla iletişim kurmak bu kadar zor?

Erkekler görev odaklıdır, kadınlar ise aynı anda birkaç şey yapar. Bu fark, erkeklerin sağ ve sol beyinleri arasındaki bilgi akışını sağlayan kısımın kadınlara oranla daha az çalışıyor olmasından kaynaklanıyor. Erkeklere göre bir sorun varsa çözülür.

Kadınlarda ise durum biraz daha farklı; kadınlar bu bilgi akışını hızlıca sağlayabildikleri için, aynı anda birkaç sorunu hızlıca çözebiliyorlar. Bu nedenle partnerinizle iletişime geçerken, onları sık sık sorular boğmamaya çalışın. Çünkü size her konu hakkında detaylı bir biçimde açıklama yapmayacaktır. Adım adım ilerleyin; bir görev verdiğinizde bitirmesini bekleyin ve sonra diğeri için yardım isteyin.

Kadınlar bir sorun yaşadığında veya bir şeyler söylemek istediğinde duygusal olarak düşünür, duygusal olarak cevap verir. Erkeklerde durum tam tersine işler; onlar bir sorun yaşadıklarında çıkış yönünü dengeli bir biçimde bulur ve çözüme ulaşır. Yani onlarla tartışırken neden böyle düşündüğünü sorun, size mantıklı ve net bir cevap zaten verecektir.

Erkekler karar verme sürecini sevmiyorlar. Markete uğramak için dışarı çıkıyorsa, en rahat ve en sıcak tutacak şeyi tercih ederler.

Kadın içinse her şey sürece bağlıdır. Bir sorun yaşıyorsa bu sorunu süreçlere böler, nedenlerini araştırır ve sonuca da bu şekilde ulaşır.

Erkekler biz kadınlar gibi detayları önemsemezler. Hoşlandığınız kişiden gün boyunca mesaj beklediğinizi düşünün. Ona, neden mesaj atmadığını sorduğunuzda da size çok basit cevaplar verir; işim vardı, müsait değildim, unuttum. Bu cümleleri kurduğunda belki de sizi geçiştirdiklerini düşünüyorsunuzdur. Ama hayır, geçiştirmiyorlar. Çünkü size mesaj atmazlarsa kırılacağınızı veya tüm gün boyunca bunu kafaya takıp gününüzü mahvedeceğinizi düşünmezler.

Uyum süreci de burada başlıyor. O size sıcak bir yuva yaratır, siz de o yuvayı istediğiniz gibi şekillendirirsiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI