Ana SayfaGüzellikKahve Telvelerini Kullanabileceğiniz 5 Pratik ve Etkili Yöntem

Kahve Telvelerini Kullanabileceğiniz 5 Pratik ve Etkili Yöntem

  • Kahve peelingi
     

Muhtemelen bildiğiniz bir kullanım alanıyla başlayalım. Tükettiğiniz kahvelerin telvesini vücut peelingi olarak kullanabilirsiniz. Kahve tozları birbirine yapışacağı için daha rahat bir uygulama sağlamak adına esmer şeker ile karıştırabilirsiniz. Eğer scrub kıvamında daha ıslak ve yumuşak bir uygulama tercih ediyorsanız şeker ve telve karışımına hindistan cevizi yağı ya da zeytin yağı ekleyebilirsiniz. 

  • Saç derisine masaj
     

Kahve telveleri, vücut peelingi kadar saç deriniz için de oldukça canlandırıcı bir etkiye sahip. Saç derisinde kalan ürün kalıntılarını gidermek ve saç derisinde kan dolaşımı sağlamak için kahve telveleriyle saç derinize masaj yapabilirsiniz. Bunun için telveyi parmak uçlarınızla saç derinizde gezdirmeniz yeterli. Ufak bir hatırlatma: Bazı araştırmalar kahve telvesindeki kafein sayesinde saçların daha hızlı uzadığını savunuyor.

  • Kahve telvesinin toprağa faydaları
     

Kullanılmış kahve telveleri bitki ve çiçekleriniz için de gerçek bir dost! Kahve telveleri nitrojen açısından oldukça zengindir ve bu da bakterilere organik maddeyi kompost haline getirmek için gerekli yardımı sağlar. Kahve telvesinin özellikle yumurta kabuğu ile birlikte bitki toprağına eklendiğinde etkisini artırdığı biliniyor. 

 

  • Mutfak ve banyo temizleyici olarak kahve telvesi 
     

Kahve telvesi ovma sağlayan taneli yapısıyla ve baskın kokusuyla hijyen amaçlı da kullanılabilir. Mutfak ve banyoda, özellikle musluklar, lavabo, tencereler ve ızgara yüzeylerinde telvelerle temizlik işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sadece leke oluşabilecek yüzeylerde kullanmamaya dikkat edin.  

 

  • Izgara ve barbeküde telvenin etkisi
     

Bu önerimize ise biraz şaşırabilirsiniz. Kahvenin etin yumuşaması ve lezzetinin artması üzerinde önemli bir etkisi var. Bu etkiyi hissetmek için barbekü ve ızgara yaparken kahve telveleriyle eti koyacağınız yüzeyleri biraz ovmayı deneyin. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI