Ana SayfaYaşamKariyer değişikliği yapmanız gerektiğini gösteren 5 işaret

Kariyer değişikliği yapmanız gerektiğini gösteren 5 işaret

1. Alternatif aramaya devam mı ediyorsunuz?

İşiniz haricinde, “ileride kazancımı bundan sağlamak istiyorum” dediğiniz eğitimler alıyorsanız veya iş dışı projeleriniz varsa şu an her ne yapıyorsanız sizi tatmin etmiyor demektir.
 

2. İç sesiniz size değişimin gerekli olduğunu mu söylüyor?

Kariyer söz konusu olduğunda ne yazık ki başkalarının önerilerini daha sık dinliyor, bazı insanları gururlandırmak adına istemediğimiz yönlere sapabiliyoruz. Konuşan tüm sesleri susturduğunuzda, derinlerde bir yerlerde değişime ihtiyacınız olduğunu, işinizin artık sizi mutlu etmediğini düşünüyorsanız dinlemeniz gereken tek sesin bu olduğunu bilmelisiniz.
 

3. Günün bir an önce bitmesini mi istiyorsunuz?

Pazartesi sabahı işe gitmek üzere uyandığınızda aklınızdan geçen tek şey bu günü nasıl bitireceğiniz mi? Hafta sonunu iple mi çekiyorsunuz? Bunlar bulunduğunuz işin size göre olmadığının bir işareti olabilir. Elbette herkes hafta sonlarını sever. Bu nedenle günü geçirirken işinize ne ölçüde katlanamadığınız önemli bir işaret.
 

4. Konu kazançla ilgili değil mi?

Ay sonunda emeğinizin karşılığı olan maaşınızı aldığınızda artık eskisi gibi mutlu olmuyor muşunuz? Peki maaşınızın 3 katını teklif etseler mutlu olur musunuz? Böyle bir durumda dahi işinizde mutlu olmayacaksanız, yani sorun para değilse işinizde mutlu değilsiniz demektir.
 

5. Terfi istemiyor musunuz?

Uzun süredir aynı pozisyonda çalışıyorsunuz ve işvereniniz terfi etmenize karar verdi. Bu sizi heyecanlandırır mı? Tıpkı ücret artışı gibi daha iyi bir pozisyona geçmek de size yeterli tatmini sağlamayacaksa kendinize yeni bir yol çizmeniz gerekiyor.
 

Kariyerinizi değiştirmenin en kolay yolu şimdi başlamaktır. Kariyerinizde gerçekten ne istediğinizi belirleyin ve ardından hayalleriniz doğrultusunda küçük adımlar atın. Uzun bir sıçrama yaşamak zorunda değilsiniz ama ileri gitmek için bir yerden başlamak gerekir. Bu geçiş süreci için kendinize zaman ayırın ve yeni kariyerinizin başlangıcı için kafanızda bir tarih belirleyin. Belki de aldığınız bu  karar hayatınızı çok daha iyi yerlere taşıyacaktır, kim bilir?

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI