Ana SayfaModaKış Rehberiyle Soğuklara Hazırlanın

Kış Rehberiyle Soğuklara Hazırlanın

Kış İle Birlikte Hayatımızda Neler Değişecek?

Kış yaklaşırken yazın salaş tavrından çıkıp, kendimizi soğuk hava koşullarına hazırlamaya başlıyoruz. Giyim kuşamdan beslenme metotlarına kadar her ayrıntı önemlidir. Yaz aylarında olduğu kadar hareketli geçiremediğimiz kış ayları, sosyal yaşamımızı da etkisi altına alıyor. Havaların sıcak olduğu zamanlarda gerçekleştirdiğimiz birçok aktiviteyi kışın yapamayabiliriz. Yazımızın devamında sizler için hazırladığımız kış rehberinde, kışın ihtiyacımız olabilecek konulardan bahsedeceğiz.
 

Kışın Soğuktan Korunmak İçin Nasıl Giyinilmelidir?

Kış dönemine girilirken soğuktan koruyabilecek nitelikte giyim ürünlerini tercih etmek önemlidir. İçinde yaşanılan bölgeye göre rüzgârın, yağmur ve kar yağışlarının şiddeti daha fazla olabilir. Bu nedenle kışın giyinirken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Eğer çok soğuk bir bölgede yaşamıyorsanız Lacoste, Mavi gibi markaların sweatshirtlerini alabilirsiniz. Ama gerçekten soğuk bir bölgede yaşıyorsanız, özellikle bot ve mont seçimlerinde titiz davranmak gerekir.
 

Kışın soğuğundan korunabilmek adına öncelikle ayaklarımızı koruyabilmeliyiz. Kışlık bot modelleri bu konuda devreye girer. Botun yağmur ve rüzgâr geçirmemesi, karlı arazide kaymaması gerekmektedir. Güvenilir markalardan yapılan alışverişlerde, bu niteliğe uygun çeşitli bot modellerini bulabilmeniz mümkündür. Erkek bot için; Buratti, Scooter, Timberland, Lumberjack, Hammer Jack gibi markaları, kadın bot için; Scooter, Lumberjack, Timberland, Greyder, Kinetix gibi markaları tercih edebilirsiniz.
 

Kış döneminde sıkça tercih edilen dış giyim ürünleri arasında mont, kaban ve ceket modelleri yer alır. Aynı botta olduğu gibi dış giyim ürünlerinin de rüzgâr, yağmur ve soğuk geçirmeyen özelliklere sahip olması gerekir. Polyester kabanlar soğuktan koruma görevini fazlasıyla yerine getirecektir. Kapüşonlu mont modelleri ise kaliteli kumaş yapıları sayesinde soğuktan korunmayı mümkün kılacaktır.
 

Mont, kaban ve ceket içine sweatshirt veya kazak tercihinde bulunulabilir. Pamuksu yapıya sahip sweatshirt ürünleri vücudu sıcak tutar. Balıkçı yaka kazak modellerinde ise hem vücudu hem de boğaz bölgesini soğuktan koruyabilmek mümkündür. Keten ve chino türü pantolonların içine pamuklu içlik giyerek bacak bölgesini sıcak tutabilirsiniz. Kadın mont için Lela, Vero Moda, Only, Pique gibi markaları tercih edebilirsiniz. Erkek mont için de; Buratti, Mavi, Lufian, Pierre Cardin, Avva gibi markaları tercih edebilir veya Markastok Erkek Mont sayfasını ziyaret edebilirsiniz:  https://www.markastok.com/erkek-mont
 

Kışın soğuktan korunabilmek için bere, atkı ve eldiven seçenekleri değerlendirmeye alabilirsiniz. Bu ek giyim ürünlerinin bir avantajı da kombin oluşturmayı kolaylaştırmasıdır.

Kadın-Erkek Kışın Tüketilmesi Önerilen Gıdalar Nelerdir?

Kışın beslenme alışkanlarımızda daha dikkatli olmamız gerekir. Üst solunum yolu hastalıklarının çok büyük kısmının kış döneminde ortaya çıktığı unutulmamalıdır. Virüs ve bakterilere karşı korunmada sağlıklı beslenme metotları önem kazanır. Bazı besinlerin tüketilmesi vücut direncini artırırken, zararlı organizmalarının da uzak tutulmasını sağlar.
 

Soğan ve Sarımsak

Bazı sebzelerin kışın tüketilmesi daha çok önerilir. Öneriler arasında soğan ve sarımsak sıklıkla yer alır. Bunun nedeni ise iki sebzenin de doğal antibiyotikler olmasıdır. Yapılarında bulunan antioksidan sayesinde zararlı mikroorganizmalara karşı savaş verirler. Kış aylarında bol bol tüketerek kötü kolesterolü düşürebilmek mümkündür.
 

Bal

Balın içinde früktoz, glikoz, kalsiyum, fosfat, magnezyum, sodyum, potasyum gibi zengin mineraller bulunur. B grubu vitaminlerin büyük kısmı balın yapısında yer alır. Bu nedenle bal tüketmenin faydasını kışın daha çok görürüz. Vücut bağışıklık sistemini güçlendirme önemli rol oynar.
 

Turunçgiller

Kışın tüketilecek gıdalar hakkında akla ilk olarak C vitamini gelir. Gribal enfeksiyonlara karşı C vitaminini vücuda yeterli miktarlarda almamız önemlidir. Portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi turunçgilleri tüketecek bu ihtiyacımızı rahatlıkla karşılayabiliriz.
 

Tatlı Patates

Kökeni Latin Amerika’ya dayanan tatlı patates hem lezzeti hem de şifalı özellikleriyle kışları tüketilebilecek besinler arasındadır. A, B, C vitaminlerinin yanı sıra lif, bakır, fosfor, potasyum kaynağıdır. Sindirim sistemini çalıştırırken, karaciğer ve cilt hastalıklarının oluşmasını engeller. Mineral zenginliği sayesinde kış hastalıklarının ortaya çıkma riskini azaltır.
 

Pırasa

Bir antioksidan deposudur. A ve C vitaminlerini bolca içerir. Asidik yapısının vücut direncini artırmada önemli payı bulunur. Pırasaya limon takviyesi yaparak C vitamini miktarını artırabilirsiniz.

Kışa Girmeden Önce Neler Satın Alınabilir?

Her mevsim bazı ihtiyaçları beraberinde getirir. Özellikle kış mevsiminde bu ihtiyaçlar çeşitlendirilebilir. Kışa girmeden önce elinizde bulundurmanız gereken ürünlere göz atalım.
 

Kışlık Giyim Ürünleri

Kar, yağmur, rüzgâr, soğuk… Bu hava olayları kış mevsiminin olmazsa olmazlarıdır. Giyim konusunda gerekli önlemler alınmadığında çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir. Vücudu sıcak tutabilmek için giyim ürünleri alırken titiz davranılmalıdır. Mont, pantolon, kazak, sweatshirt, bot gibi modellerdeki arayışta öncelik kalitede olmalıdır. Polyester ve pamuk yapılara sahip ürünler vücudun soğuktan korunması sağlar. Jack Jones, Buratti, Cazador gibi markaların sezon fırsatlarını değerlendirip kazak,sweatshirt,mont gibi ürünlerin sahibi olabilirsiniz.
 

Kitaplar

Kışın yapılabilecek aktiviteler arasında bolca kitap okumak eklenebilir. Evinizin penceresinden dışarıda yağan karı izlerken, bir yandan kahvenizi yudumlayıp bir yandan kitabınızı okuyarak enfes bir ortam oluşturabilirsiniz.
 

Fitness Aletleri

Kışın açık alanlarda spor yapabilmek pek mümkün olmuyor. Bu nedenle egzersiz hareketlerini evinizde gerçekleştirmek durumunda kalabilirsiniz. Basit fitness aletleri satın alarak kışa hazırlığınızı yapabilir, vücudunuzu formda tutmaya devam edebilirsiniz.
 

Cilt Bakım Ürünleri

Ellerimiz ve yüzümüz kışın soğuğundan etkilenebiliyor. Ciltte kuruma, çatlama gibi problemler meydana gelebiliyor. Cilt sağlığınızı diri tutabilecek bazı cilt bakım ürünleri hakkında araştırma yaparak size iyi gelecek ürünleri satın alabilirsiniz. El ve yüz kremleri, nemlendiriciler sayesinde cildinizi soğuk havaların verebileceği hasarlara karşı koruyabilirsiniz.

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?
 

Havaların elverişli olduğu dönemlerde gerçekleştirilen aktivitelerin bir kısmını kışın yapabilmek pek kolay değil. Mevsim şartları bu duruma engel olabiliyor. Ancak kışın vaktinizi dolu dolu değerlendirmenizi sağlayacak çeşitli aktivitelere katılım sağlayabilirsiniz. Bu sayede kendinizi geliştirebilir, sağlıklı bir yaşam sürebilir ve farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.
 

Fitness

Birden fazla egzersize dayalı bir spor olan Fitness, aletli veya aletsiz olarak kasların sıkılaştırılması ve daha kuvvetli hale getirilmesinde fayda sağlar. Yaşam kalitesini yükseltebilmek için bir Fitness salonuna yazılmak mantıklı olacaktır. Egzersize başladıktan sonra ister istemez yemek yeme alışkanlıkları da değişir. Vücudun sıkılaşmaya başlamasıyla birlikte kişinin özgüveni artış gösterirken, sağlıklı yaşamın kapıları açılmış olacaktır. Kış döneminde yapılabilecek aktiviteler arasında bulunan spor egzersizlerini dilerseniz kendi evinizde yapabilmeniz mümkündür. Online derslere katılarak vücudunuzun ihtiyacı olan egzersiz hareketlerini öğrenebilirsiniz. 

Yoga

İş hayatının getirdiği stres ve sosyal yaşamda karşılaşılan problemler derken, insan kendi zihninin yorulduğunu fark edebiliyor. Bu yorgunluk yaşanırken depresyon, kaygı bozukluğu benzeri hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Ancak bu olumsuz durumları en başından engelleyebilmek zor değil. Hareket ve nefes egzersizlerinin kullanıldığı, odaklanmanın ön plana çıkarıldığı yogaya başlanarak kendi meditasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Yogadaki asıl amaç zihnin ve bedenin mükemmel uyumu yakalayabilmesidir. Kışın bu meditasyonu rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Kayak

Kış turizminin gözbebeği olan kayak sporunu gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda kayak merkezi bulunuyor. Palandöken, Uludağ, Kartalkaya, Elmadağ gibi kayak merkezlerine giderek kış döneminde tatil yapabilirsiniz.

Kaplıcalar

Halk arasında şifalı su olarak bilinen kaplıcalar, kış döneminde insanların yoğun ilgisini çeken kaynarcalardır. Kaplıca suyunun mineraller bakımından zengin olması bazı tedavilerin bu alanlarda gerçekleştirilmesinin önünü açmıştır. Özellikle fizik tedavide kaynarcalar sıklıkla kullanılır. Kaplıcaları ayrıca bir kış aktivitesi olarak düşünebilirsiniz. Çünkü hemen hemen hepsinde konaklama tesisleri bulunur.

Kültür Sanat Etkinlikleri

Kış aktiviteleri düşünüldüğünde kültür ve sanat etkinlikleri es geçilmemelidir. Çeşitli film festivalleri, tiyatro oyunları, konserler, resim sergileri, okur buluşmaları gibi etkinliklere katılım sağlayarak kış dönemini verimli geçirebilirsiniz.

Bot ve Mont Bakımı Nasıl Yapılır ?

Kış döneminde giyim alışkanlarımız değişim gösterir. Rüzgâr, yağmur ve soğuğa karşı önlem alabilmek adına kışlık bot, mont, ceket gibi giyim ürünlerine yöneliriz. Bu ürünler ayrıca giyim tarzımızı oluşturmada önemli rol oynarlar. Güvenilir ve kaliteli markalara yönelerek kışın soğuktan korunmayı ve stil sahibi olmayı bir arada karşılayabiliriz. Ancak aldığımız ürüne gerekli bakımı sağlayabilmemiz gerekir. Özellikle bot ve mont gibi giyim ürünlerinde kullanıma bağlı eskimeler yaşanabilir. Peki, bu giyim ürünlerinin bakımı nasıl sağlanır?
 

Bot Bakımı Nasıl Yapılır ?

Kışın kullandığımız botların yağmurlu, karlı, çamurlu ortamlarda kirlendiği ve yıprandığı görülür. Eğer bot temizliği zamanında yapılmazsa botta lekelenmeler ve kabarmalar oluşabilir. Bu yüzden bot bakımı nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak gerekecektir.
 

Deri ve süet botları temizlerken dikkatli hareket edilmelidir. Bakım esnasında etkisi bilinmeyen kimyasallardan uzak durulmalıdır. Çünkü kimyasal maddeler botun rengini değiştirebileceği gibi kumaş yapısını da bozabilir. Bu yüzden bakıma başlarken hafif nemlendirilmiş bir bez kullanılmalıdır. Nemli bez ile botun bütün kısımları silinir. Sonrasında kir ve kalıntılarda yumuşak kıllı diş fırçalarını tercih etmek doğru olacaktır. Diş fırçasını çok bastırmadan kirin üzerinde kullanabilirsiniz. Leke oluşumu gözleniyorsa sabunlu su ve sünger kullanarak lekenin üzerinde bakım yapılabilir. Temizlikten sonra su lekesinin kalmaması için temiz bir sünger ile botun silinmesi gerekecektir. Kalitesinden emin olunan bot temizlik ürünlerini de tercih edebilirsiniz.

Mont Bakımı Nasıl Yapılır ?

Dış giyim ürünleri arasında kışın en çok tercih edilen modeller montlardır. Kışın soğuktan, kardan, yağmurdan ve rüzgârdan korurlar; ancak bu etkenlere maruz kaldıklarından kumaş yapılarında bazı hasarlar ortaya çıkabilir. Kirleri çıkarmak için öncelik çamaşır makinesi olmamalıdır. Çamaşır makinesine atılan montların yapısında deformasyonlar oluşabilir. En büyük risk montun renginin açılması olacaktır. Leke ve kirleri çıkarırken mont bakımı ürünlerinden yararlanılabilir. Ayrıca sabunlu ve sünger ile montun kirli kısmı temizlenebilir. Son noktada ise montunuzu kuru temizlemeye vererek genel bir temizlik sağlayabilirsiniz.

Çocuklar İçin Kış Cilt ve Yüz Bakım Önerisi

Çocukların cilt yapıları yetişkinlere çok daha hassastır. Isı, nem ve tahriş edicilere karşı ciltte reaksiyonlar meydana gelebilir. Kış aylarında cilt ve yüz bakımına daha fazla özen gösterilmelidir. Çünkü doğal tahriş ediciler arasında en büyük risk soğuktur. Hassas deriye rüzgâr yoluyla nüfuz eden soğuk hava, el ve yüz derisinin çatlamasına neden olabilir. Deri çatlamaları haricinde ciltte kuruluk, kızarıklık gibi şikayetlerin ortaya çıktığı görülür. Herhangi bir yan etkisi bulunmadığından emin olunan çocuk cilt bakım ürünleri kullanılarak, kışın deride oluşabilecek sorunlar önceden engellenebilir. El ve yüz kremleri ile cilt nemlendirici ürünlerin tercihinde bulunabilir, çocuğunuzu kışın soğuğuna karşı koruma altına alabilirsiniz.
 

Çocuklara yeme içme alışkanlığı kazandırabilmek zaman alabiliyor. Ancak bazı besin türlerinin cilt sağlığına büyük etkisi var. Zeytinyağının kuru ciltleri nemlendirdiği biliniyor. Somon ve ton balığında bulunan Omega 3’ün cilt hücrelerini yenilemesinde faydası bulunuyor. Kuruyemiş tüketimi sağlandığında derideki pullaşmalar yok oluyor. Yeşil yapraklı sebzeler de cilt gözeneklerinin açık tutulabilmesini sağlıyor. 
 

Sezonun trend ürünlerini keşfetmek ve modanın nabzını tutmak için Markastok Blog'u takip etmeyi unutmayın.  

Markastok Blog – https://blog.markastok.com/kapsamli-kis-rehberi/

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI