Ana SayfaSağlıkKoronavirüs İçin Bağışıklık Sisteminizi Güçlendiren Besinler ve Vitaminler

Koronavirüs İçin Bağışıklık Sisteminizi Güçlendiren Besinler ve Vitaminler

Koronavirüsten korunmak için bağışıklık sisteminizi güçlendirmelisiniz. Koronavirüsten korunmak için nasıl beslenmelisiniz? Bağışıklık güçlendiren beslenme programıyla sağlığınızın kontrolünü elinize alın.

Probiyotikler bağırsaklarınızdaki “iyi” bakterilerdir. Bu faydalı mikroorganizmalar, vücudunuzu dışarıdan gelecek etkilere karşı korur. Probiyotik açısından zengin gıdalar arasında yoğurt, kefir ve turşular bulunur. Probiyotikleri besinlerden almaya özen gösterin. Ancak doktorunuz hap şeklinde dışarıdan alabileceğiniz probiyotikleri önerdiyse onları da kullanabilirsiniz.
 

Baklagiller (nohut, fasulye, mercimek ve bezelye gibi) içerisindeki protein ile hücreleri temizler. Bu da bağışıklığınız için etkilidir. Fındık antioksidan etkisi yaratırken; et ve kabuklu deniz ürünleri de çinko desteği sağlar.
 

Suyun önemini Koronavirüs için kesinlikle göz ardı etmemelisiniz! Mutlaka her zaman tükettiğinizden de daha fazla miktarda su için. Enfeksiyonla savaşırken vücudumuzun sıvı ihtiyacı vardır. Evde yapılmış sağlıklı bir çorba bağışıklık arttırıcı amino asitler ve mineraller açısından zengindir. Özellikle tavuk suyu çorbası gerçek bir şifadır.

Bağışıklığınızı artıracak vitaminler!

C vitamini vücudunuzun enfeksiyondan korunmasına yardımcı olur ve hastalıklarla savaşmak için vücutta antikor oluşumunu uyarır. Portakal ve greyfurt gibi narenciye besinler yüksek C vitamini taşır. Kırmızı biber ve çilek de yoğun oranda C vitamini taşımalarıyla bilinen besinlerden.
 

A vitamini vücudunuzun bağışıklık sistemini düzenlemesine yardımcı olur ve enfeksiyona karşı koruma sağlar. Patates, brokoli, kırmızı biber ve havuç tüketebilirsiniz.
 

E vitamini müthiş bir antioksidandır. Araştırmalar, E vitamininin vücudu çeşitli bulaşıcı hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabildiğini söyler. Beslenmenize badem, fındık ve fıstık ekleyin. Ispanak ve brokoli gibi yeşil sebzeler de E vitamini taşır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI