Ana SayfaModaMBFWI'nin İkinci Gün Raporu

MBFWI’nin İkinci Gün Raporu

NEDO by Nedret Taciroğlu'nun yolculuğu

Nedret ve Yasemin Taciroglu, NEDO by Nedret Taciroğlu İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunu "Yolculuk" teması ile sundular. Koleksiyonu "Hepimiz bir yolculuğa çıktık, yeniye pozitif bir bakış açısıyla yer açmalıyız." cümlesiyle özetleyen tasarım ikilisi, zamansız bir stile sahip Nedo kadınını yansıtan romantik, feminen ve çarpıcı detaylarla bezeli bir koleksiyonla MBFWI'nin 2. gününün son defilesini gerçekleştirdiler. Pastel renklerin hakim olduğu 26 parçadan oluşan koleksiyonda poplin elbiselerden ipek organza ve şifona uzanan bir yelpazede kokteyl ve parti elbiseleri yer aldı.

Gökhan Yavaş'tan tuhaflığa övgü

Pandemi sürecinde dünyanın daha önce hiç deneyimlemediği tuhaf zamanları, Janis Joplin'in "I am one of those regular weird people" cümlesiyle birleştiren GökhanYavaş "tuhaf" kelimesinin anlamını yeniden tasvir ettiği koleksiyonuyla MBFWI'nin 2. gününün açılışını gerçekleştirdi. Toplam 24 siluetten oluşan koleksiyonda ekose kumaşlar, Janis Joplin'in yaşadığı dönemin California'sına, konserlerin ruhuna götürüyor, ağartma batik üzerine işlenmiş papatyalar ise özgürlüğe kaçışı simgeliyor. 

Meltem Özbek'in lunapark özlemi

Pandeminin etkisiyle herkesin içine döndüğü günlerde tasarımcı Meltem Özbek, mutluluk tasvirini çocukluğunun en renkli anılarını barındıran lunaparklarda buluyor ve "lunapark herkesin bir masalı" cümlesini koleksiyonunun ilham kaynağı olarak belirliyor. Lunaparkların göz alıcı parlak ışıklarını tasarımlarına canlı renkler ile taşıyan tasarımcı, kırmızı ile mor rengin birleştiği uzun gece elbiselerini koleksiyonun merkezinde sunuyor. Parlak bebek mavisi straplez elbise üzerine tamamlayıcı niteliğinde peluş mont, fırça darbesi deseni ile özel hazırlanan uzun peluş mont ve mor uzun piliseli elbise, koleksiyonun en dikkat çeken parçaları arasında yer alıyor. Koleksiyonu buradan görebilirsiniz.

Emre Erdemoğlu'ndan "beni bağrına bas" çağrısı 

Tasarımcı Emre Erdemoğlu, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında tanıttığı Sonbahar/Kış 2020-2021 koleksiyonunda "Beni Bağrına Bas" temasıyla birbirimizi bağrımıza basmanın, önyargısız olmanın, birbirimize daha sıkı sarılmanın hala mümkün olduğu bir dünya vadetti. Defilenin sürprizi ise tasarımcının uzun zamandır sahne kostümlerini tasarladığı, ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç oldu. Dalkılıç, 70'lerden ilham alınarak hazırlanan koleksiyondan mavi tonlarında, kısa kolu üzerine ikinci bir uzun kolu olan gök mavisi bir takım ile podyumda yürüdü. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI