Ana SayfaDizi ve Film ÖnerileriNetflix'te İzleyebileceğiniz 10 Gerçek Suç Belgeseli

Netflix’te İzleyebileceğiniz 10 Gerçek Suç Belgeseli

Mini Dizi: Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

Centilmen, kibar, yakışıklı ve sosyal becerileri gelişmiş bir adamın aslında bir seri katil olmasına ikna edilmek zor mudur? Ünlü seri katil Ted Bundy'nin korkunç zihnini ayna tutan belgesel, Bundy'nin daha önce görülmemiş röportajlarını da içeriyor.

Ayrıca Lily Collins ve Zac Efron'un rol aldığı Ted Bundy'nin hikayesini konu alan "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile" filmine de göz atabilirsiniz.

IMDb puanı: 7,8

Film: Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story (2020)

16 yaşındaki Cyntoia Brown, kendisini taciz eden 43 yaşındaki bir adamı öldürdüğü için tutuklanır. Henüz reşit olmamasına rağmen bir yetişkin gibi yargılanan Cyntoia, ömür boyu hapis cezasına mahkum edilir. Brown, cinayetin bir nefsi müdafaa olduğu konusunda herkesi iknaya çabalar.

IMDb puanı: 6,3

Film: Abducted in Plain Sight (2017)

İzlerken gerileceğiniz ürpertici bir gerçek suç belgeseli olan Abducted in Plain Sight, sosyopat komşu tarafından, 12 ve 14 yaşlarında olmak üzere iki kez kaçırılan Jan Broberg'in hikayesini konu alıyor.

IMDb puanı: 6,8

Film: Amanda Knox (2016)

Amanda Knox'un ikilemlerle geçen hikayesini konu alan belgesel, Knox'un oda arkadaşını vahşice öldüren soğukkanlı bir katil mi, yoksa Amerikalı masum bir değişim programı öğrencisi mi olduğuna karar vermeye çalışıyor.

IMDb puanı: 6,9

Film: American Murder: The Family Next Door (2020)

2018 yılında 34 yaşındaki Shanann Watts ve iki küçük kızı Colorado'nun Frederick kasabasında kayboluyor. Chris Watts, kaybolan karısı ve çocuklarının nerede olduklarını bilmediğini söylemekte ısrarcı olsa da polis derin bir araştırmaya girişiyor. Bu çarpıcı suç belgeselini daha etkileyici kılan detay ise dava sürecine ait birinci elden orijinal görüntülerin yer alması.

IMDb puanı: 7,2

Mini Dizi: Carmel: Who Killed Maria Marta? (2020)

Bu defa hikayenin başrolünde Arjantinli sosyetik bir aile yer alıyor. 50 yaşındaki Maria Marta García Belsunce, 2002 yılında evindeki küvette ölü bulunuyor. Yetkililer ve aile, ilk etapta Maria Marta'nın düşüp başını musluğa vurarak öldüğünü düşünüyorlar ve bunun bir kaza olduğuna inanılıyor. Otopsi sonuçları ise beş defa başına vurulduğunu ortaya çıkarıyor. Peki bunu kim yaptı?

IMDb puanı: 7,1

Dizi: I Am a Killer (2018)

Onar bölüm olmak üzere iki sezondan oluşan dizide idam mahkumları tüyler ürperten suçlarını tüm detaylarıyla anlatıyor. Her bölüm farklı bir suçluya odaklanıyor ve tutuklular hapse girme nedenlerini ilk ağızdan anlatıyorlar. Cinayetler, başarısız soygunlar ve daha nice korkunç suç.

IMDb puanı: 7,5

Mini Dizi: The Confession Killer (2019)

Beş bölümden oluşan mini dizi, 600'den fazla insanı öldürdüğünü itiraf eden seri katil Henry Lee Lucas'ın davasına odaklanıyor. Polis, Lucas'ı suçlarla ilişkilendiren kesin bir kanıta sahip olmasa da, Lucas her saldırının ayrıntıları anlatarak kurbanların profillerini çiziyor. Ancak olayı araştıran gazeteciler hikayelerde tutarsızlıklar buluyor. Gerçekten tüm bu cinayetleri Lucas mı işledi yoksa medyayı mı yönlendirmeye çalışıyor?  

IMDb puanı: 7,4

Mini Dizi: The Keepers (2017)

Baltimore'da sevilen bir rahibe ve Katolik lise öğretmeni olan Catherine Cesnik 1969 yılında öldürülüyor. Yıllar önce gerçekleşen cinayeti araştıran Cesnik'in iki öğrencisi, olayın tacizle suçlanan bir papazla olası bağlantısını inceliyor. Kurbanların ve tanıkların papazın cinsel tacizine ilişkin tanıklık etmesiyle dava 90'lı yıllarda yeniden gündeme geliyor. The Keepers belgeseli, tüm bu anıları ve rahibenin ölümünün perde arkasına odaklanıyor.

IMDb puanı: 8,1

Mini Dizi: Trial 4 (2020)

Gerçek suç belgeseli Trial 4, Boston'da bir polis memurunu öldürmekten tutuklanan 19 yaşındaki Sean Ellis'in hikayesini anlatıyor. Haksız yere cinayetten hüküm giyerek 22 yıl hapis yatan Ellis, adalet sistemindeki ırkçılığı ve yolsuzlukları ortaya çıkarırken bir yandan da özgürlüğü için savaşıyor.

IMDb puanı: 7,4

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI