Ana SayfaSağlıkPMS Dönemini Daha Kolay Atlatmanızı Sağlayacak 4 Öneri

PMS Dönemini Daha Kolay Atlatmanızı Sağlayacak 4 Öneri

Egzersizi İhmal Etmeyin

PMS döneminde hâlsiz hissettiğiniz için koltuktan ya da yataktan kalkmak istemeyebilirsiniz. Ancak yerinizden kalkmadığıınız sürece, kendinizi daha hantal ve şişkin hissedersiniz. O yüzden PMS belirtilerini kontrol altında tutabilmenin yolu, kaliteli bir uyku sonrasında ya da öncesinde yapabileceğiniz egzersizlerden geçiyor. Düzenli olarak yaptığınız egzersiz, sizi bu dönemde rahatlatarak gevşemenize neden olabilir, böylece PMS belirtilerini hafifletmiş olursunuz. Haftada üç gün, birer saat, düşük yoğunluklu egzersiz yapmak şikâyetlerinizin azalmasına neden olacaktır. Kas gevşetme hareketlerini uygulayarak, özellikle bu dönemde gerçekleşebilecek, uykusuzluk, baş ağrısı ve endişe gibi sorunların üstesinden de gelebilirsiniz.

Fotoğraf: @adrianalima

Bitki Çaylarının Yatıştırıcı Etkisinden Faydalanın

PMS dönemi belirtilerini hafiflletmek için bazı bitki çaylarından faydalabilirsiniz. Bitki çaylarının içine katacağınız tarçın, karanfil ve limon ile çayın aromasını arttırabilir ve şekerini dengeleyebilirsiniz.

Rezene ve Melisa Çayı 

PMS döneminde şişkinlik ve ödem sorunlarına iyi gelir. Yatıştırıcı etkileri sayesinde sakin hissetmenizi sağlar.

Adaçayı ve Papatya Çayı

Bu dönemde kendinizi rahat hissetmenize ve rahatça uyumanıza yardımcı olur.

Hibisküs Çayı

Hem PMS hem de regl döneminde kan şekeri seviyenizi dengede tutmanızı sağlar.

Fotoğraf: @karliekloss

Uyku Düzeninize Dikkat Edin

Stres ve depresyon gibi sorunların uykusuzluk nedeni ile artması, bu dönemi daha sancılı geçirmenize neden olabilir. Gün boyu sizi ayakta tutacak enerji ihtiyacınızı karşılamak için, uyku kalitenizi düşürmeyin. Düzenli uyku, hem fiziksel hem de ruhsal olarak bu dönemde koruıyucu kalkan görevi görür. Uyumayı engelleyen ya da geciktiren tüm faktörleri ortadan kaldırın, örneğin, kahve yerine rezene çayı içerek daha rahat uykuya dalabilirsiniz.

Fotoğraf: @gigihadid

Beslenmenize Özen Gösterin

PMS ve regl dönemi boyunca ağrı ve iştah artışı problemini kontrol altında tutabilmek istiyorsanız, beslenmenize her zamankinden daha çok dikkat etmeniz gerekiyor. Sindirim sisteminizi zorlamayan gıdalar tüketmeye özen gösterin. Şişkinlik yapacak, aşırı yağlı ya da tatlı gıdaları tüketmekten kaçının. Alkol ve kafein içeren içecekler size iyi gelmeyebilir. Bunun yerine günde en az iki litre su içebilirsiniz.

Fotoğraf: @kyliejenner

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI