Ana SayfaSağlıkRegl döneminde seks hakkında bilmeniz gereken 6 şey

Regl döneminde seks hakkında bilmeniz gereken 6 şey

1# Doktorlar Regl Dönemi Sekse "Evet" Diyor

Doktorlara göre kadınlar rahat ettikleri müddetçe regl oldukları sürede cinsel birleşme yaşamaları iki taraf için de doğal ve güvenli. Regl esnasında seks yaparken çarşaflarınızın lekelenmesinden çekiniyorsanız (ki bu pek çok kadının aklına takılan bir konu) bunun için yatağınıza bir havlu koyabilir veya seksi duşa taşıyabilirsiniz. Uzmanlar uyarıyor: Seks sırasında veya sonrasında koyu kırmızı veya kahverengi pıhtılar geldiğini görürseniz endişelenmeyin; bunlar sadece eski kanın ve rahim duvarınızda biriken kanın atılmış hali ve gayet normal.

2# Hoşunuza Gidebilir

Cinsel uyarılma, her kadın için farklıdır ve değişik koşullar gerektirir. Regl döneminde östrojen ve testosteron hormonu 1. günde düşüktür, ancak 3. günde artmaya başlar. Bazı kadınların bu süre zarfında daha fazla tahrik olduklarını belirttikleri ise bir gerçek.

Ayrıca uzmanlar kanın ve kan esnasında attığımız sıvının doğal bir kayganlaştırıcı görevi gördüğünü, birleşme sırasında kuruluk durumunu ortadan kaldırarak zevki arttırabildiğini söylüyorlar. Bazı araştırma sonuçları ise regl döneminde yaşanan orgazmların sancılara iyi geldiği yönünde.

3# Partnerinizin de Hoşuna Gidebilir

Uzmanlar regl döneminde seksi durduranın aslında kadınlar olduğunu, kadınların önyargılarının buna sebep olduğunu belirtiyor. Her çift farklıdır. Her erkek de farklıdır. Sizin kendinizi rahat hissetmeme, belki de acı çekme ihtimalinize karşın partneriniz size teklif sunmayabilir. Belki siz de partnerinizin bunu hoş karşılamayacağını düşünebilirsiniz. En iyisi her konuda olduğu gibi bunda da iletişimi eksik etmemek. İstediği taktirde regl sürecinizde seks yapmaya açık olduğunuzu belirtebilirsiniz. Bunu teklif ederken partnerinizin üzerinde bir baskı yaratmamaya dikkat etmenizde yarar var.

4# Menstrual Kap Kullanabilirsiniz

Menstrual kap kullanmak cinsel birleşme sırasında ortaya çıkacak kan miktarını azaltmaya yardımcı olur. Eğer bu kapları kullanmaya sıcak bakmıyorsanız partneriniz prezervatif kullanabilir. Kan akışını azaltmak için misyoner pozisyonu tercih edebilirsiniz.

5# Diğer Seçeneklere Yönelin

Regl dönemi cinsel birleşmeye sıcak bakmıyorsanız, bu başka yollardan zevk almanıza engel değil! Birbirinizi arzuladığınız bir anda partnerinize hayır demek istemiyor musunuz? Dilerseniz tampon kullanabilirsiniz ve böylece partneriniz sizi elle veya oral seksle klitoral orgazma ulaştırabilir.

6# Korunmayı Unutmayın

Periyodunuz esnasında halen hamile kalabileceğinizi bilmelisiniz. Uzmanlar bazı regl dönemlerinin bir haftadan uzun sürebildiğini ve böylece yumurtlama dönemi ile regl döneminin örtüşebildiğini, spermin 3 ila 5 gün yaşayabildiğini belirtiyor. Doğum kontrolü hapları kullanıyor ve gerektiği şekilde alıyorsanız bir gebelik oluşmayacaktır. Ancak hapla korunmuyorsanız ve gebelik düşünmüyorsanız başka korunma yöntemlerini uygulamada yarar var.

Ayrıca partnerinizin cinsel sağlığı ile ilgili bilgiye sahip değilseniz korunma büyük önem taşıyor. Özellikle de regl döneminde. Kanın çıkışına izin veren serviks regl iken daha açık durumda oluyor. Bu nedenle olası enfeksiyonlardan veya cinsel yoldan bulaşan hastalıklardan korunmak için regl döneminde prezervatif kullanımı oldukça mühim.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI