Ana SayfaSağlıkSeksten Keyif Almıyor Musunuz?

Seksten Keyif Almıyor Musunuz?

Yakın arkadaşlarınızla konuştuğunuzda seksten fazlasıyla keyif aldıklarını öğrenip kendi zevkinizi sorgulayabilirsiniz. Bu gibi durumda bazı faktörler sizi cinsellikten keyif alma konusunda alıkoyabilir. Bu faktörleri inceleyelim:

1. Güvensizlik

Eğer partnerinize karşı güven problemleriniz varsa seks esnasında rahat edemez ve sürecin tadını çıkaramazsınız. Yatak odası dışında da sorunlarınız varsa bu performansınızı ve dolayısıyla tatmin seviyenizi etkileyebilir.

2. Özgüvensizlik

Sadece partnere değil kendi özümüzde yaşadığımız güvensizlikler de seks esnasında zevki azaltabiliyor. Özgüvensizlik kendinizi geri çekmenize yol açabilir. Veya özgüvensiz hissetmenizden ötürü yataktaki olumsuzlukların hesabını kendinize kesebilmeniz de oldukça olası. Bunları yapmayıp güven eksiklikleri çektiğiniz konulara odaklanarak kendinizle barışmanız en doğru çözüm olacak.

3. Bencillik

Eğer partneriniz sadece kendisini düşünüyor  ve her şeyden önce kendi tatminini sağlamaya çalışıyorsa bu sizi negatif etkileyecektir. Sekste iki tarafın da keyif alması ve anın içinde olması gerekir. Bencillikler diğer kişinin zevk almasını engeller.

4. Monotonluk

Sekste bir rutininiz varsa, bu gittikçe sıkıcı bir hale gelebilir. Tutkuyu canlı tutup aldığınız zevki garantilemek ve arttırmak için sekste monotonluktan çıkın, değişikliklere açık olun.

5. Önyargılar

Bazı insanlarda dini veya kültürel, hatta bazen ufak yaşlardan itibaren aile görüşüyle aşılanmış bazı cinsel bakış açıları yer etmiş olabilir. Bu da önyargıya ve önyargıdan kaynaklı utangaçlığa sebep olur. Bunun için algınızı değiştirmeye çalışabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI