Ana SayfaSağlıkSürekli Uyuma İsteğinin Nedenleri Ve Çözümleri

Sürekli Uyuma İsteğinin Nedenleri Ve Çözümleri

Uyku eksikliği sürekli uykusuz gezmenize neden olur. Size yarar sağlayacak ipuçlarını takip ederseniz, yani bilgisayar başında uyuklamayı, akşam yemeğinden sonra kahve içmeyi ve akşamları ışıklar açık bir biçimde uyumayı bırakırsanız uyku eksikliğinin üstesinden gelebilirsiniz.

İşte uykusuzluğa neden olan şeyler:

Sabah ofiste çalışan ve gece de dünyayı kurtaran bir süper kahraman olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak günde 7-8 saat uykunun şart olduğunu unutmamalısınız. Yetersiz uyku stres seviyelerinizi yükseltir ve kaygılarınızı artırır. Kaygı ve stres de daha çok uykusuzluk demek anlamına geliyor.

Çözüm: Kendinizi bir kahramanmış gibi görmekten vazgeçin. Uykusuz olduğunuz zamanlarda, vücudunuz yorgunluk sinyalleri veriyorsa elinizdeki işleri bırakın ve uyuyun. Bir süre sonra uyku düzeniniz zaten oluşacaktır.

Bilincimiz bizi çevreleyen her şeyi yakalar. Yatmadan önce gördüğünüz şeyler, siz istemeden de olsa zihninize yerleşir. Yani odanızda bir çöp kovası varsa veya fazla dağınıksa uykusuzluk sizi yakalayabilir.

Çözüm: Çöpleri dışarı çıkarın ve odanızı lavanta kokularıyla donatın. Kuruyan bitkiler bilinçaltını yatıştırır ve rahat bir şekilde uykuya dalmayı kolaylaştırır.

Yatmadan önce yediğiniz ufak atıştırmalıklar uykuya rahat bir biçimde dalmanıza yardımcı olacak enerjiyi sağlar. Özellikle karbonhidrat tüketebilirsiniz, çünkü kandaki insülin miktarını artırıyor.  

Çözüm: Yatmadan yarım saat önce yarım porsiyon makarna veya tahıllı ekmek tüketebilirsiniz.

Uyumak için en uygun yer yatak odasıdır. İşe giderken toplu taşıma araçlarında uyumak veya öğle saatlerinde kanepede uyuya kalmak beyni şaşırtır: dinlenme moduna nerede ve ne zaman geçebilirim?

Çözüm: Yatak odanız dışındaki yerlerde uyuyamaya çalışın. Uykuya dalarsanız veya uykulu hissederseniz kalkın ve sizi ayakta tutacak bir şeyler yapmaya çalışın.

Bütün bir hafta boyunca 4-5 saatlik bir uykuyla duruyor ve hafta sonu da 9-10 saat uyuma planları yapıyorsanız, ne yazık ki başarısız olursunuz. Bu biçimde yaşayarak uyku dengenizle oynuyor ve uyku düzensizliğine de davetiye çıkarıyorsunuz.

Çözüm: Her gece aynı saatte uyumaya çalışın.

Gece yatağa girerken sabah erken kalkacağınıza odaklanıp uykuya dalmanız, korkulu bir şekilde uyumanıza neden olur. Sonuç olarak vücudunuz stres üretir.

Çözüm: Ertesi sabah erken kalkacak olsanız bile, o gün yaşayabileceğiniz olumlu olaylara odaklanmaya çalışın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI