Ana SayfaSağlıkÜnlülerden Hayatımızı Değiştirecek Tavsiyeler

Ünlülerden Hayatımızı Değiştirecek Tavsiyeler

Daha çok X-men ve Wolverine dediğimizde aklımıza gelen başarılı aktör ve yapımcı Hugh Jackman her gün okyanusta yüzüp saatlerce koşsa da bunların yeterli olmadığını söylüyor. En iyi antremanın boks olduğu konusunda oldukça iddialı. Biraz sert olsa da eğlenceli bir şekilde kilo vermenin iyi bir yolu olduğunu da söylemeden geçmiyor. Biz de başarılı oyuncuya katılıyoruz. İlk başta zorlanabilirsiniz ama, düzenli bir şekilde yaptığınız da zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Hepimizin hayali olan düz bir karına sahip olmak için biraz çaba harcamamız gerekir. Miranda Kerr'den çok basit bir öneri geliyor. Her sabah bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı. Tabii düz bir karına bir tek hindistan cevizi suyu içerek ulaşmamız mümkün değil ama düz bir karına giden yolda iyi bir başlangıç.

Sağlığımıza en çok zarar veren şeyler nelerdir? Alkol, sigara gibi klişe şeylerin verdiği zarar çok büyüktür. Ama stress hepsinden daha çok zarar verir demiş komediyen George Buns. Malesef stress kronik hastalıklara ve depresyona yol açar. Özellikle toplumun gözü önündeyseniz, bununla daha çok baş etmeniz gerekir. İnsanların gözü önünde olmadan da hayatımızda yer edinmiştir zaten. 100 yaşına kadar yaşamış olan ünlü komediyen Buns uzun bir yaşamın endişe, stress ve gerginlikten kaçınmaktan geçtiğini savunmuş. Bize de sorarsanız, sizi strese sokan her şeyden uzak durmaya çalışın. Gelecek için endişelenip geçmiş için üzülmeyi bırakın ve anın tadını çıkarın.

Fiziksel olduğu kadar ruhsal sağlımız da çok önemlidir. Bedensel sağlığımız için spor yaptığımız gibi ruhsal sağlığımız için de her gün meditasyon yapmalıyız. Richard Gere de bizimle aynı fikirde. Siz de her gün gözlerinizi kapayarak nefesinize ya da dışarıdaki seslere odaklanıp düşüncelerin akıp gitmesine ve anın güzelliğinde kalmaya birkaç dakikanızı ayırabilirsiniz.

Will Smith'in sağlıklı bir yaşam için iki önerisi var: koşmak ve okumak. Will Smith bir konuşmasında " Bizden  önce milyarlarca insan yaşadı. Sizin çevrenizdekilerle yaşadığınız yeni bir problem yok. Kimsenin de çözemediği bir problem yok ve bunu çözdükten sonra kaleme almayan kimse de yok." demiş ve çok doğru söylemiş.Kitaplar bizim başucumuzdaki terapistimiz aslında. En azından gece yatmadan önce sosyal medyaya bakmak yerine birkaç sayfa kitap okumak hiç fena fikir değil.

Su sağlığın yapı taşlardan biri olduğu kadar güzel ve sağlıklı saçların da sırrı. Güzel oyuncu Liv Tyler, her sabah duştan çıkmadan birkaç dakika önce saçlarını soğuk suyla duruladığını söyledi. Siz de Liv Tyler gibi saçlarınızı birkaç dakika soğuk suyla durlayarak parlaklığını arttırabilirsiniz.

Queen Elizabeth de hayatta istediğimiz şeyleri yapmamız gerektiği, yapmadığımız şeyler için sonradan pişman olmanın çok geç olabileceğini söylüyor. Çok haklı. Aslında hayatta daha çok yaptıklarımız için değil yapmadıklarımız için pişman oluruz. İçimizden geldiği gibi yaşamak kendimize yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biri.

Çoğumuz hayatın akışına o kadar çok kapılıp gidiyoruz ki sevdiklerimize zaman ayırmayı unutuyoruz. ABD'li oyuncu Kristen Bell de çekimlerden ailesine ve sevdiklerine zaman ayıramamaktan yakınıyor. Ama karşımıza güzel bir çözümle geliyor. Hem spora hem de sevdiklerine ayrı zaman ayırmak yerine sporu sevdikleriyle yapıyor. Cumartesi sinemaya gitmek yerine sevdikleriyle bisiklet sürüyormuş ya da dağ yürüyüşü yapıyormuş. Siz de sevdiğiniz şeyleri sevdiklerinizle yapabilirsiniz. İnanın Kristen bile yoğun çekimlerden zaman bulup bunu yapıyorsa siz de yaparsınız. Önemli olan istemeniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI