Ana SayfaSağlıkUyku pozisyonunuz seks hayatınızla ilgili ne söylüyor?

Uyku pozisyonunuz seks hayatınızla ilgili ne söylüyor?

İlişkinin ilk aşamalarında birlikte uyurken ne kadar gerildiğinizi hatırlıyor musunuz? Bu oldukça normal. Zira çiftler birbirini daha yeni tanıma aşamasında oldukları için uyku esnasında da partnerine değer verdiğini gösterme eğilimindedirler.

İlişkide zaman geçtikçe yatakta birbirinizden uzaklaştığınızı fark ettiyseniz bunu hemen olumsuz olarak algılamamanızı öneririz. Bu artık ilişkideki yakınlığın ve sevginin kanıtlandığını, güvenin hakim olduğunu gösterebilir.

Gelelim uyku pozisyonlarına göre aşk ve seks hayatınızın durumuna:

Mesafeli ya da ayrı uyumak

Partnerinizle aranızda mesafe bırakarak uyuyorsanız yapılan bir araştırmaya göre %34'lük bir kısıma girdiğinizi bilmelisiniz. Çiftler arasındaki en popüler uyku şekli bu. İlk etapta bahsettiğimiz güvene ve huzura, tanıdıklığa işaret ediyor.

ANCAK DİKKAT! Sadakatsizliğin yaşandığı ilişkilerde de bu uyku pozisyonunun hakim olduğu görülüyor. Bunun için diğer işaretlere de dikkat etmek en doğrusu olacak.

Sırt sırta uyumak

İkinci en popüler uyku pozisyonu çiftlerin %22'si tarafından tercih ediliyor. Çiftler bu pozisyonda yine sırtları birbirine bakacak şekilde uyurlar, ancak bu pozisyonda sırtları temas halindedir. Bazen bu temas ayaklarla da desteklenir. Bu uyku şekline bakıldığında yoğun ve samimi hislerden bahsetmek mümkün.

Kaşık pozisyonunda uyumak

Kabul edelim ki en sevdiğimiz uyku şekli bu! Özellikle yeni ilişkilerde ve seks sonrasında tercih edilen bu uyku pozisyonu güveni inşa etmeye odaklı. Ancak genel olarak bu şekilde uyumakta zorlandıkları için çiftlerin sadece %16'sı bu uyku pozisyonunu seviyor.

Omuzda uyumak

Genel olarak çiftlerin %8'i tarafından kullanılan bu pozisyonda kadın erkeğin omuz ve göğüs bölgesinde uyuyor. Kabul edelim; sabah erkeklerin kramplarla uyanma ihtimali oldukça yüksek. Peki son derece romantik göründüğünü inkar edebilir miyiz? ASLA!

Sarılarak uyumak

Her iki bedenin de sarmaş dolaş olduğu bu pozisyon çiftlerin %6'sı tarafından tercih ediliyor. Ancak yine bu pozisyonda da sağlıklı ve huzurlu bir uyku ne yazık ki pek çok kişi tarafından imkansız görülüyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI