Ana SayfaSağlıkYastık Seçimi

Yastık Seçimi

En önemli noktalardan biri uyku pozisyonları. Yastığınızı seçerken uyku pozisyonunuza göre boynunuza en iyi gelecek olan yastığı seçmelisiniz. Bunun da en iyi sonucu deneme yanılma yöntemi olacaktır. Yastık alırken mutlaka kafanızı yastığa uzatarak yatar pozisyonda denemeler yapmalısınız. 

Yaklaşık %80’imizin yan uyuyor. Ve kafasını da yastığa yan şekilde koyuyor. Bu konuda da en önemli nokta omuz yüksekliğidir. Omuz yüksekliğine bağlı olarak yüksek ya da orta yüksek bir yastık seçimi. Alçak yastık ise baş ve boyun aşağıya doğru eğimde kalacağı için tercih edilmemelidir.

Yüzüstü uyku pozisyonunda uyumayı sevenler için yumuşak yastık doğru tercih. Başınızın yastığa gömülmesini sağlar, omurganızla birlikte baş ve boyun bölgenize destek verir.

Sırtüstü yatmayı sevenler sert ve orta yumuşaklıkta yastıkları tercih etmeliler fakat bundan da önemlisi, boyun kıvrımını tam destekleyen, alçak ya da orta yükseklikteki yastıklar olacaktır. Yüksek yastıklar, omurganın istenen pozisyonun dışında olmasına neden olacaktır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI