Ana SayfaGüzellikYazın Cilt Bakımında Yapılan Hatalar

Yazın Cilt Bakımında Yapılan Hatalar

MAKYAJ KALINTILARI
Güneşe çıkmadan önce yapılan en büyük hatalardan biri cildinizi makyaj ve kirden doğru bir şekilde arındırmamak. Akşamdan kalan makyaj veya iyi temizlenmemiş bir cilt üzerindeki kalıntılar güneş ışınlarına maruz kaldığında lekelere sebep olacaktır. Güneşe çıkmadan önce cildinizin tamamen temizlendiğinden emin olmak leke oluşumu riskini minimuma indirecek.

SICAK DUŞ
Rahatlamak için sıcak bir duş almak iyi bir fikir olsa da cildiniz için bu her zaman geçerli değil. Sıcak su, uzun süre güneşe maruz kalmış cildinizin daha da kurumasına sebep olacaktır. Deniz veya havuz sonrası duş alırken suyun ısısının 25 derecenin üstüne çıkmamasına dikkat ederseniz, halihazırda güneşin kuruttuğu cildiniz daha fazla nem kaybetmez.

UZUN SÜRE GÜNEŞLENMEK
Bronz bir tene kavuşmak istiyorsanız bunu cildinizi daha az yıpratarak da yapabilirsiniz. Tüm gün güneşin altında yatmak yerine, her gün belirli bir süre güneşlenip kademeli olarak bronzlaşmak hem cildinizin bir anda kavrulmasına engel olur hem de daha kalıcı bir bronzluk sağlar.

DÖRT MEVSİM SPF’Lİ KREMLER
Güneş ışınlarından korunmak sağlıklı bir cilt için en önemli adımlardan. Ancak yapılan en büyük yanlışlardan biri SPF'li, yani güneşten koruyucu ürünleri sadece yaz aylarında kullanmak. Cildimiz yaz ayları kadar yoğun olmasa da yıl boyu güneşin zararlı etkilerine maruz kalıyor. Dolayısıyla SPF'li kremlerin her mevsimde düzenli kullanılması tavsiye ediliyor. Ayrıca ürünleri seçerken içinde retinol olmayan ve cilt tipinize uygun olanları tercih etmeye özen gösterin.

EPİLASYON SONRASI BAKIM
Yapılan en büyük yanlışlardan biri de epilasyonun hemen ardından denize veya havuza girmek. Cildinizi, tüylerinizi aldıktan kısa bir süre sonra klor ve tuzlu suya maruz bırakmak, tahriş olmasına sebep olabilir. Ayrıca tahriş olan bir ciltte güneş ışınları da lekeye sebep olacaktır. Bu sebeple epilasyon sonrası cildinizin toparlamasına zaman tanımakta, havuza veya denize girmek için bir gün beklemekte yarar var.

Foreo Luna 2 tavsiye edilen fiyat 999 TL

Foreo ürünlerini www.foreo.com ya da Beymen, Hepsiburada.com ve N11.com adresinden satın alabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI