Ana SayfaRöportajYönetmen Berat Tunç İle Instagram Trendleri Üzerine Konuştuk

Yönetmen Berat Tunç İle Instagram Trendleri Üzerine Konuştuk

Yönetmen Berat Tunç ile 2020’de yeniden şekillenmeye başlayan Instagram içerik trendleri, İstanbul’daki favori fotoğraf noktaları, IGTV ve daha fazlası üzerine konuştuk…

Sosyal medyadaki her mecrayı trendler şekillendiriyor. Peki, Instagram’a baktığımızda 2020’yi şekillendirecek video trendleri neler? Ya da sizin gözleminiz sonucu, yükselişe geçecek olanlar?

Instastory’lerde kullanıcıların kendi filtrelerini geliştirip paylaşmaya başlamaları büyük bir harekete dönüştü. Bir çok marka da kendi filtreleriyle öne çıkıyor artık. AR dünyası aslında bir nevi videoda yeni trendi oluşturuyor bana göre. Ayrıca gençler o kadar hızla adapte oluyor ki yeniliklere, bambaşka boyutta video içerikleri üretebiliyorlar. Kendi trendlerine dahil olmam biraz zor ama onları takip etmeye bayılıyorum.

Fotoğraf: instagram/berattunc

2020 ile birlikte IGTV için üretilen özgün içeriklerin sayısında bir artış söz konusu. Instagram hesabınızda paylaştığınız kısa videoların uzun hikayelerini IGTV özelinde de paylaşmayı düşünüyor musunuz? Instagram’ın bu açıdan Youtube rekabetini nasıl yorumluyorsunuz?

IGTV ve Youtube’u bir rekabetin içinde görüyorsak, ikisi de istikrarlı emek vermek gereken mecralar. Halihazırdaki projelerimden zaman bulabilsem aslında yapmayı isterim ama iki üç video koyduktan sonra devamını getiremeyeceğim bir şeye dönüşmesini istemiyorum. Bir de paylaşımlarım aslında anlık şehir hayatı kesitleri. Süresi şuan için Instastory formatında uygun gibi. Bilemiyorum, belki bir ara uzun soluklu bir IGTV projesi başlatabiliriz.

Fotoğraf: instagram/berattunc

Sizin için iyi bir kare; üzerinde fazla uğraşılmış olan mı yoksa anlık gelişen mi? Beğeni ve etkileşim oranlarına baktığımızda hangisi ön planda?

Benim gerçeklikten yana bir takıntım var. Üzerinde uğraşılmış olanlarda bir şekilde yapmacıklık hissi geçiyor bence izleyene. Hazırladığım içeriklerin hepsi İstanbul’un Iphone’uma düşen yansımaları aslında… Tamamen gerçek ve anlık….

Fotoğraf: instagram/berattunc

İstanbul’da çekmekten en keyif aldığınız lokasyon hangisi?

Caddebostan Sahil, Kapalıçarşı’da az bilinen koridorlar ve Boğaziçi. Neredeyse her gün vapurla iki yaka arasındayım ve her gün aynı yolda bambaşka bir güzellik sunuyor İstanbul.

Instagram’da ürettikleri video içeriklerle, takip etmekten keyif aldığınız ve size ilham veren hesaplar nelerdir?

Instagram’da iphone ile çekilmiş manzara ve insan portreleri içeren videolar arıyorum ama çok fazla denk gelemiyorum. @tylerfairbank @renanozturk @moment ve @apple hesapları bana ilham veren hesapların başında geliyor.

Fotoğraf: instagram/berattunc

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI