Ana SayfaModaFransız Tasarımcı Sonia Rykiel Hayatını Kaybetti

Fransız Tasarımcı Sonia Rykiel Hayatını Kaybetti

Ördüğü kazaklarla ünlenen Sonia Rykiel, kendisi gibi modacı olan kızı Natalie Rykiel’in yaptığı basın açıklamasına göre, geçtiğimiz gün sabaha karşı Paris’teki evinde hayata veda etti. ‘Örgülerin Kraliçesi’ unvanıyla anılan anılan Rykiel, son 15 yıldır Parkinson hastalığı ile savaş veriyordu. 

25 Mayıs 1930 yılında Paris’te doğan ünlü tasarımcı, sektöre ilk adımını kendine hamile kıyafetleri örmeye başlayarak atmıştı. Sonrasında Paris’te bir butik sahibi Sam Rykiel ile evlenen Rykiel, kendi tasarımlarını yapmaya başladı. İlk ünlü müşterileri arasında ise Brigitte Bardot, Audrey Hepburn ve Catherine Deneuve gibi dönemin ünlü isimleri yer aldı. 

Moda dünyasında daima farklılığıyla isminden söz ettiren Rykiel için Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Manuel Valls da açıklama yaptı.

Hollande, yaptığı resmi açıklamada, “Çizdiği yolda iz bırakmayı bilen özgür ve öncü bir kadındı.” ifadelerini kullanırken Valls de Twitter’daki resmi hesabından “Kadın modasını yeniden icat eden ve Fransız zerafetinin moda dünyasında vücut bulmasını sağlayan muhteşem bir modacıydı.” yorumunda bulundu.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI