Ana SayfaModaGöksu Çetiner ile yeni koleksiyonu üzerine

Göksu Çetiner ile yeni koleksiyonu üzerine

Moda dünyasında adından başarıyla söz ettiren Göksu Çetiner’in markası Frow Design House ile ilgili yaptığımız keyifli röportaj; 

Öncelikle bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Her geçen gün giderek mesleğinden mutlu olmayıp, değiştirme fırsatı yakalayıp tutkun olduğu işe yönelenlerden biriyim ben. Ankara’da sürekli dikiş diken ve her çeşit el işini yapabilen bir annenin kızı olarak dünyaya geldim. Oyuncaklarım rengarenk kumaşlar , cetveller mülaj kağıtları, ipler ve düğmeler oldu . Hayat şartlarından dolayı Uluslar arası ilişkiler bölümünü bitirip tamamen ilgimin olmadığı bir alanda profesyonel olarak çalıştım. Evilik kararımla birlikte Dubai’ye yerleştim. Türkiyeye dönüp yeniden iş aradağım sırada ne yazık ki sevmeyerek yaptığım mesleğimle ilgili gelen iş tekliflerini kabul etmek içimden gelmiyordu.

Aklımda oluşan projeler doğrultusunda Moda Tasarım eğitimine yöneldim . Lasalle İnternational Collage ‘ta Fashion Design bölümünden mezun olup sektörde profesyonel olarak çalışmaya başladım .

Frow Design House markasını nasıl kurdunuz? Kaç yıllık bir marka?

Frow Design House ‘un temelleri sektörde tasarımcı olarak çalıştığım dönemde atılmaya başlandı. İşten ayrılıp artık Frow’a yoğunlaşma vakti gelmişti. O dönemde aynı zamanda Lasalle ‘de kalıp öğretmenliğide yapmaya başlamıştım . Yoğun çalışmalar sırasında ikinci kızım dünyaya geldi. Akabinde çalışmalar hızlandı , herşeyden önce benim çok titizlendiğim kalıplarımızı hazırladım . Derken her detayıyla tek tek kendim ilgilenip seçtiğim bazen de çizdiğim showroom hazırlıkları devam ederken koleksiyon hazırlıklarıda hızlandı ve Frow Design House Teşvikiye ‘de müşterilerine 2014 mayıs ayında açılış yaparak  hizmet vermeye başladı .

2014 Sonbahar/Kış koleksiyonunuzda ilham kaynaklarınız neler oldu?

Benim için sadelik çok önemli. Sadeliğin yanında o tasarımın dikkat çekiciliği de tabii.

Sonbahar kış koleksiyonunda 60 ‘ların mini elbislerini hem gündüz hem gece kullanılabilen tasarımlarda kullanırken , 20 lerin çarliston püsküllerini hareket eden vucüda verdiği ahenkten ilham aldık. Yaz koleksiyonumuzda da olduğu gibi Frow kadını için biraz androjen bunun yanında seksi ,elegan kadın ilham kaynağımız oldu .

Kadın hep gizemlidir. Bu gizem beni çok etkiler. Bu sebeple gizemli dekolteler kullanmayı çok seviyorum. Örneğin derin bir sırt dekoltesini püsküllerle kaplamak ya da yaka ve sırt detaylarında transparanlık kullanmak gibi.

Koleksiyonunuzdan biraz bahseder misiniz?

Daha önceden uzun seneler çalışan bir bayan olarak çok yaşadığım bir sıkıntı olan kıyafet konusundan dolayı çalışan bayanlara koleksiyonumda oldukça yer verdim. Asimetrik gömlekler, gündüz ofiste kullanılabilecek akşamda kokteyle devam edilebilecek elbiseler. Etekler ve kalıbını özel hazırladığımız sigaret ve boru paça pantalonlarımız .

Bu sezonun öne çıkan renkleri neler olacak?

Bu sezon öne çıkan renklerden gri, bordo , mor ve tonları , asit sarısı, zümrüt yeşili  ve nude renkler favori  renklerim arasında . Tabiki siyah ve beyaz vazgeçilmezimiz yine . Tasarımlarımda klasik her yerde kullanılan renkler dışında daha iddalı ve canlı renkler kullanmaya özen gösteriyorum . Showrooma ilk girildiğinde ilk gelen yorum “renkler bir harika oluyor.” 

Türkiye`deki tasarım dünyası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türkiye ‘de tasarım son yıllarda çok ilerledi. Ama ne yazık ki önümüzde daha çok yol var. Bunun için öncelikle Türkiye’de insanların  sürekli standart  marka kullanmak yerine farklı ama giyilebilir ürünlere yönelmesi ve sabitlerden vazgeçip yeniliklere daha açık daha kolay kabul edebilir hale gelmesi gerekiyor.

Bu keyifli röportajı Frow Design House`un 2014 Sonbahar / Kış Koleksiyonu`nun fotoğraflarıyla bitirin. Fotoğrafları görmek için fotogaleriye tıklayabilirsiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI