Ana SayfaYaşamGörmediğimiz Türkiye Sergisi

Görmediğimiz Türkiye Sergisi

National Geographic 10. yılı şerefine Türkiye`nin bugüne kadar görülmemiş fotoğraflarını arşivlerinden çıkarttı. Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan fotoğraf sergisinde Türkiye`den çok özel fotoğraflar yer alıyor.

123 yıllık National Geographic arşivi Türkiye sergisi için açıldı ve hiç görülmemiş 100 fotoğraf seçilerek `Görmediğimiz Türkiye` sergisi ortaya çıktı. Özenle seçilen fotoğraflar NTV Tarih Dergisi Yayın Kurulu üyelerinden Necdet Sakaoğlu tarafından da öyküleştirildi.

Mekanların ve insanların zaman içinde ne kadar değiştiğini gözlemleyebildiğimiz sergide Türkiye`nin dört bir yanını görebilirsiniz. Galata köprüsü, Büyükada, Tünel, İstanbul Boğazı, Samsun, İzmir, Ankara ve çok daha fazlası bambaşka görüntüleriyle ziyaretçileri büyülüyor.

İstanbul Modern Müzesi`nin yanında bulunan Atrepo 3`de ziyaretçilerini ağırlayan sergide özellikle bazı resimler insanı fazlasıyla etkiliyor. Boğazın buz tuttuğuna şahit olup, 1943 yılında adalet kürsüsünde kadınları görüyorsunuz. Bunların arasında da özellikle bir tanesi insanın içine işliyor. `Yaşlar Küçük, İfadeler Yaşlı` isimli fotoğrafta 1924 yılında İstanbul`un yaksul mahallelerinden birinde yan yana dizilmiş çocukların bakışlarına kilitlenip kalıyorsunuz.

Hiç görmediğiniz bir Türkiye`yi görmek için mükemmel bir fırsat olan National Geographic`in `Görmediğimiz Türkiye` sergisini mutlaka ziyaret edin. Sergide beğendiğiniz fotoğrafların posterlerini de sergi çıkışında satın alabilirsiniz.

`Görmediğimiz Türkiye`de sergilenen fotoğraflardan bir kısmını görmek için hemen fotogaleriye tıklayınız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI