Ana SayfaSağlıkGrip Ve Nezle Arasındaki Farklar

Grip Ve Nezle Arasındaki Farklar

Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde üst solunum yolları oldukça sık rastlanan bir hastalık. Üst solunum yollarının tabiri caizse en popülerleri de grip ve nezle. Grip ve nezle sürekli karıştırılan hastalıklar arasında. Boğaz ağrısı ile başlayan nezlenin 4-5 gün, yüksek ateşe neden olan gribin ise 15 gün kadar sürdüğünü belirtti.

Nezle, burun akıntısı, boğaz ağrısı öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır. Genellikle ateşle çok çıkmaz. Bir haftanın ardından şikayetler azalır. Öksürük, nezleden sonra birkaç hafta daha devam edebilir. Nezle, yılın her zamanı geçirilebilir. Hastalık süresi bazen 2 haftaya kadar çıkabilir. Kas ağrısı ve kusma, ishal gibi rahatsızlıklar yaşanmaz. Elleri sık sık yıkayarak ve sürekli mendil değiştirirerek hijyen sağlanmalı.

Grip influenza virüslerinin neden olduğu, bazen büyük çapta salgınlarla seyreden, çocukluk çağındakilerin hastaneye yatışlarını gerektiren, komplikasyonlara zemin hazırlayan, yaşlılarda ölümlere neden olabilen solunum yollarının bulaşıcı, önemli bir enfeksiyon hastalığıdır. Ani başlayan ve yüksek ateşle seyreden gripte, hastaların çoğu süreci yatakta geçirir. Grip sonbahar ve kış sonu görülür. Genellikle bir hafta sürer. Ateş özellikle yetişkenlerde sıkça görülür. Boğaz ağrısı şiddetlidir. Doktora gidilmesi gereken bir hastalıktır. Grip aşısı olarak önlem alınabilir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI