Ana SayfaSağlıkGün Boyu Sağlıklı Beslenme Rehberi

Gün Boyu Sağlıklı Beslenme Rehberi

Kilo vermek veya sağlık direncinizi yükseltmek istediğinizde ‘clean-eating’ yaşam tarzını benimsemenin olumlu sonuçlarını görebilirsiniz. İşlenmiş yiyecekleri doğal ve organik olanlarla değiştirmek ilk başlarda zorlayıcı olsa da, zamanla -siz kendinizi iyi hissettikçe- son derece kolay bir forma bürünecektir.
Gün boyu nasıl sağlıklı besleneceğinizi düşünüyorsanız, işte size öğünler halinde ipuçları…
SABAH
Güne yudumlayarak başlayın. Bir bardak su içtikten sonra kendinize yeşil meyve suyu veya limonlu ılık su hazırlayın. Vücudunuzun pH dengesini sağlamanız iyi bir başlangıç.
Kahvenize şeker atmayın. Şeker yüklü bir latte veya buzlu kahve, ne yazık ki sağlıklı bir seçim değil. Onun yerine, tatlandırıcı içermeyen sade kahve için.
İşlenmiş karbonhidratlardan uzak durun. Pastane ürünleri sabah rutininiz için iyi bir seçenek değil. Eğer güne karbonhidratla başlamak istiyorsanız kinoa veya şekerli patates içeren, veya lifli gıdalara yönelin. Enerji seviyenizi yükseltmek ve sindiriminizi kolaylaştırmak için ideal.
ÖĞLEN
Yeşil çay için. Fincanlar dolusu kahve içmek bir süre sonra gerginliğe ve odaklanma sorunu yaşamanıza neden olabilir. Onun yerine antioksidan yönünden zengin yeşil çay için.
Sosları kesin. Ketçap, mayonez ve ranch sos yediklerinize ekstra lezzet verse de sağlıklı bir beslenme şekli değil. Eğer tabağınıza farklı bir tat serpmek istiyorsanız baharatlara yönelin.
Yeşilleri çağırın. Söz konusu öğlen yemeği olduğunda tabağınızda mutlaka yeşilliklerin olmasına özen gösterin.
AKŞAM
Alkolü atlayın. İçerdiği şeker ve gereksiz kalorileri bir kenara bırakırsak, bir iş çıkışı kokteyli sizin gece uykunuzu altüst edecektir.
Tatlıda doğala yönelin. Yemekten sonra yediğiniz tatlıya elveda demek zorunda değilsiniz. Yapmanız gereken taze meyvelere ve bir parça bitter çikolataya yönelmek.
Başucunuzda su bulundurun. Su içmek sağlıklı bir yaşam şeklinin anahtarıdır. Sabahları enerjik ve berrak bir zihinle uyanmak istiyorsanız uykunuzun arasında dahi olsa su için.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI