Ana SayfaSağlıkHamilelik Testleri Neden Yanlış Çıkar?

Hamilelik Testleri Neden Yanlış Çıkar?

Gebelik testleri, hamileliğin erken dönemlerinde üretilen bir hormon olan koryonik gonadotropin seviyesini belirleyerek hamilelik durumunuzla ilgili sonuç oluştururlar. Evde yaptığınız hamilelik testinizin pozitif çıkması halinde, doğrulamak için bir hastanede kan testi yapmanız gerekir, çünkü pozitif sonucunuzda bir hata olabilir.
 
Gebelik testlerinin yanlış pozitif sonuç verme nedenleri ise şunlar olabilir:

 
Kimyasal Hamilelik (Sessiz Düşük)

Kimyasal hamilelik, yanlış pozitif sonucun nedeni olabilir. Kimyasal gebelikte, yumurta döllenir ancak döllenmiş yumurta sağlıklı bir embriyoya dönüşemez ve rahim içine yerleşemeden atılır. Kimyasal hamilelik nedeniyle yanlış pozitif sonuçtan kaçınmanın yolu, reglinizin başlamasını beklediğiniz tarihten bir hafta sonra test yapmaktır.
 
Ektopik Gebelik (Dış Gebelik)

Döllenmiş yumurtanın rahmin dışında bir yere bağlanması dış gebeliktir. Ektopik gebeliklerde, rahim dışındaki embriyo büyüyemez. Dış gebelik kadınlar için tıbbi bir durumdur, zira kanamalara ve doku bozukluklarına neden olabilir. Bu nedenle embriyonun vücuttan alınması gerekir. Ancak yumurta döllenmiş durumda olduğu için vücut koryonik gonadotropin hormonu üretir ve bu da yanlış pozitif sonuç doğurabilir.
 
Kürtaj veya Düşük

Kürtaj veya düşük yaşadıysanız hemen sonra yanlış pozitif sonuç alabilirsiniz, çünkü gonadotropin dahil olmak üzere hamilelikle ilgili diğer hormonlar hala vücudunuzda bulunur. Gebelikte, plasenta geliştikçe gonadotropin seviyesi iki günde bir iki katına çıkar. Vücudunuzdaki bu hormonun en yüksek miktara ulaştığı an yaklaşık 10. haftadır. Hamilelik sona erdiğinde ise bu hormonların seviyesi hamilelik öncesi durumlarına dönmek için düşmeye başlar, ancak bu uzun bir süreçtir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI