Ana SayfaSağlıkHastalığın Yaklaştığını Anladığınızda Yapmanız Gerekenler

Hastalığın Yaklaştığını Anladığınızda Yapmanız Gerekenler

Eğer ailenizden, iş arkadaşlarınızdan veya yakın çevrenizden birinin yakalandığı hastalığın size geçmesinden endişe duyuyorsanız, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeli ve kendinizi korumalısınız. Bunun için size birkaç önerimiz olacak…

Stresli olduğunuz zamanlarda bağışıklık sisteminiz de zayıflar. Bu da hastalık kapmaya açık olduğunuz anlamına gelir. Çay içerek, sıcak bir banyo yaparak ve meditasyon yaparak kendinizi stresten uzak tutabilirsiniz.

Özellikle toplu taşıma araçlarına bindikten veya markete gittikten sonra ellerinizi yıkamak ve temiz tutmak sizi hastalıktan koruyabilir.

Ellerinizi yıkamanız kadar kıyafetlerinizi temiz tutmanız da önemli. Özellikle hastalanacağınızı hissettiğiniz dönemlerde giydiğiniz bir kıyafeti doğrudan çamaşır makinesine gönderin.

Vücudunuzun savunma sistemini harekete geçirmek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için yapabileceğiniz bir diğer şey, uyumak. Uyku tek başına soğuk algınlığına yakalanmanızı önlemese de vücudunuzun onarılması için ona zaman tanır.

Egzersiz yapmak da vücut direncinizi kuvvetlendiren faktörlerin başında gelir. Ancak kendinizi halsiz hissediyorsanız ve kaslarınızın ağrıdığını düşünüyorsanız size tavsiyemiz, kendinizi yormamanız.

Vücudunuzu hastalıklardan koruyacak besinlere yönelebilirsiniz. Turunçgil tüketmek veya içtiğiniz çaya biraz zencefil ve limon eklemek etkili olacaktır.

Boğazınızda bir kaşıntı mı hissediyorsunuz? Burnunuz akmaya mı başladı? O zaman yapılacak en iyi şey dinlenmek.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI