Ana SayfaYaşamHayatınızı Sadeleştirmek İçin Yapmanız Gereken 1 Şey

Hayatınızı Sadeleştirmek İçin Yapmanız Gereken 1 Şey

Hayatınız boyunca çok fazla kitap okumuşsunuzdur; ancak sadece birkaçını ‘hayatımı değiştirdi’ şeklinde tanımlarsınız. İşte yeni ‘hayat değiştirme’ potansiyeline sahip kitabınız; Marie Kondo imzalı The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing.

Kitap tek bir soru üzerine inşa edilmiş; “Bu şey beni mutlu ediyor mu?” Kitabı Türkiye’den temin edemeyecek veya okumaya fırsat bulamayacak olabilirsiniz. Yine de bu soruyu zihninizin bir kenarına not edebilirsiniz.

Bu şey beni mutlu ediyor mu?

Ve bundan sonra hayata farklı bir filtreyle bakabilirsiniz. Zira hemen hepimiz evimizdeki, çekmecemizdeki, otomobilimizdeki, iş hayatımızdaki, cep telefonumuzdaki -farkında olmadığımız- fazlalıklarla yaşıyoruz. Eşantiyon makyaj malzemeleri, dönüp tekrar okumadığımız kitaplar, bozuk elektronik aletler, etiketi üzerinde duran kıyafetler, tamire gitmeyi bekleyen ayakkabılar, üç ay öncesinin faturaları, senelerdir konuşmadığımız ‘arkadaşlar’ içinde kendimize nefes alacak bir yer arıyoruz. O yer aslında hayatımız ve biz hayatımızı bizi mutlu etmeyen şeylerle dolduruyoruz. Bu soru, dürüstçe cevap verildiği takdirde, size hayatınızın esasında ne kadar ferah olduğunu gösteriyor.

Nasıl mı?

Hayatınızda ne kadar az ama öz şey olursa, işler o kadar az karmaşık hale gelir. Bu yüzden ihtiyacınız olmayan şeyleri hayatınızdan çıkarın.

Kullanmak istemediğiniz şeyleri çekmecelere veya dolap kapaklarının ardına saklamaktansa atın. Zira o şeyleri her ne kadar o an görmüyorsanız dahi bilinçaltınızda ona bir yer vermiş oluyorsunuz. O yüzden çekmecelerinizi ve dolaplarınızı -dolayısıyla bilinçaltınızı- arındırın.

Daha az eşya ile de mutlu olabileceğinizi görün. İhtiyaçlarınıza cevap veren yeteri kadar kıyafetle de son derece şık görüneceğinizden emin olabilirsiniz. Senelerdir giymediğiniz bir jean pantolon veya desenlerini çocukça bulduğunuz bir elbise sizi nasıl mutlu edebilir ki?

Sizi mutlu etmeyen şeyleri hayatınızdan çıkarmanın zihninizde yarattığı rahatlama ile Instagram’da veya Snapchat’te takip ettiğiniz -ve neden takip ettiğinizi bile hatırlamadığınız- hesapları ve kullanmadığınız uygulamaları da silmeye başladığınızı fark edeceksiniz. Bu size daha fazla alan ve enerji kazandıracaktır.

Fiziksel ve zihinsel temizlikle gelen ferahlık ile sabahları daha mutlu uyanacak ve kendinizi daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz.

Denemeye değer.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI