Ana SayfaYaşamHollywood'un Yeni Yıldızı Türk Sineması

Hollywood’un Yeni Yıldızı Türk Sineması

Türkiye-ABD ortak yapımı ‘Osmanlı Subayı’ filmi, 19 Mayıs’ta Türkiye’de seyirciyle buluşacak. Filmin Türk yapımcılarından Güneş Çelikcan, projenin fikir aşamasının yaklaşık 8 yıl önce başladığını söyledi.
 
Sinemada bu güne kadar Birinci Dünya Savaşı’nın Batılı hikayelerine yer verildiğini aktaran Çelikcan, “Doğu tarafı çok bakılan bir yer değildi. Dolayısıyla, işlenmemiş bir konu olduğu için bizim ilgimizi çekmişti ve bu konuda biraz araştırma yapmak istedik” diye konuştu.
 
Çelikcan, filmin hikayesinin çok tartışmalı bir konu olduğuna ve araştırma sürecinin yaklaşık 3 yıl sürdüğüne dikkati çekerek, “İnsanların bu konuda çok bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Daha çok yüzeysel, genel geçer bilgiler var. Biz de filmi oluştururken, bölgeyi hiç bilmeyen üçüncü bir gözden, Amerika’dan gelmiş bir hemşirenin gözünden anlatmak istedik ki izleyici onun hikayesini takip ederken o dönemin hikayesini de takip etme şansı bulsun” değerlendirmesinde bulundu.
 
Yaptıkları projelerde Türkiye’nin tanıtımına öncelik verdiklerini anlatan Çelikcan, Türk sinemasın önündeki sanal duvarların artık yıkıldığı ve Hollywood’da kabul gördüğü yorumunu yaptı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI