Ana SayfaTeknolojiHuawei’den Siri’ye Rakip

Huawei’den Siri’ye Rakip

Yapay zeka yazılımlarının gelişmiş bir hale gelmesi sanal asistanların da daha kullanılabilir bir yapıya bürünmesine vesile oldu. Neredeyse bütün akıllı telefon üreticileri kendi asistanını geliştirmeye başladı. Yıllardır gözünü zirveden ayırmayan Huawei de kendi asistanını geliştiren üreticiler kervanına katılmaya hazırlanıyor.
 
Söylenenlere göre Huawei’nin yüzlerce mühendisi şu sıralar şirketin ilk sanal asistanını geliştirmek üzere mesai harcıyor. İlk aşamada yalnızca Çinceye destek verecek olan asistanın Çin’de kullanıma sunulacağı ve diğer ülkelerde Alexa ve Google Asistan gibi sanal asistanların kullanımının süreceği ifade ediliyor. Ancak sesli asistanın ileride yeterince gelişmiş bir hale gelmesi halinde Huawei’nin tüm cihazlarında karşımıza çıkması olası görünüyor.
 
Huawei bu adımla birlikte Apple’ın Siri’sine ve Samsung’un yeni Bixby asistanına önemli bir rakip olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Uzun süre önce Xiaomi’yi üçüncülükten ederek dünyanın en büyük üçüncü telefon üreticisi konumuna gelen Huawei; Samsung ve Apple’ın hemen gerisinde yer alıyor. Ancak Huawei’nin bu konumda uzun süre kalmaya niyeti yok. Zira 2021 yılı itibarıyla Samsung ve Apple’ı geride bırakarak zirvedeki yerini almayı amaçlıyor. Bunu yapabilmesi için Huawei’nin Amerika pazarında etkili bir güç olması gerekiyor ancak Huawei henüz bu pazarda istediklerini gerçekleştirmiş değil.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI