Ana SayfaYaşamIan McKellen Açılışı İle 36. İstanbul Film Festivali Başladı

Ian McKellen Açılışı İle 36. İstanbul Film Festivali Başladı

36. İstanbul Film Festivali’nin açılış töreninde, festivalin gerçekleştirilmesine en yüksek katkıda bulunan kurumlara teşekkür plaketleri verildi. Törende ayrıca festivale büyük katkıda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü ile festivale destek veren tüm kurum ve kuruluşlar, İKSV’nin öncü ve resmi sponsorları ile destekleriyle öğrencilerin hafta içi gündüz seanslarında 20 bin bileti 1 TL üzerinden alabilmelerini sağlayan hamilere de özel olarak teşekkür edildi.

Törende daha sonra, festivalin yarışmaları ve jüri üyeleri de tanıtıldı. 36. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale Uluslararası ve Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları, Seyfi Teoman En İyi İlk Film, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması olmak üzere 6 farklı kategoride tam 59 film yarışacak. Bu yıl Altın Lale Uluslararası Yarışma jürisinin başkanlığını yönetmen Reha Erdem, Altın Lale Ulusal Yarışma jürisinin başkanlığını ise yönetmenler Durul Taylan ve Yağmur Taylan üstlenecek.
 
Sir Ian Mckellen’a Onur Ödülü Verildi
İstanbul Film Festivali’nin son Onur Ödülü, Richard III’ten Yüzüklerin Efendisi’ne birçok filmdeki rolleriyle akıllara kazından, sinemanın yanı sıra usta Shakespeare yorumlarıyla tiyatro alanında da dünyanın en sevilen aktörlerinden, 6 kez Laurence Olivier tiyatro ödülünü almış, Bafta ve Oscar adaylıkları, Altın Küre ve Tony ödülleri de olan dünyaca ünlü oyuncu Sir Ian McKellen’a verildi. Ödülü İstanbul Film Festivali direktörü Kerem Ayan takdim etti.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI