Ana SayfaGüzellikİkili Temizleme (Double Cleansing) Nedir?

İkili Temizleme (Double Cleansing) Nedir?

Hızlı bir cilt bakımı rutini tercih ediyorsanız, çift temizleme biraz fazla zor gibi görünebilir. Ancak, yüzünüzü bir mendille çabucak temizlediğinizde çıkaramadığınız eski makyajın üzerine kaliteli bir gece kreminin veya serumunun yüzünüze bir şey yapamayacağını unutmamak önemlidir!
 
Peki double cleansing nedir? Neden cilt bakım rutininize eklemelisiniz? Ve gerçekten buna değer mi? Sizin için yazdık.
 
Double Cleansing Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, ikili temizleme, birbiri ardına iki farklı tipte temizleyici kullanmak anlamına gelir. İşlem, yağ bazlı bir temizleyici ile başlayıp ardından su bazlı bir temizleyici ile yüzünüzü yıkamayı içerir. İlk temizleyici, SPF, makyaj ve kirleticiler gibi yağ bazlı yabancı maddeleri yok ederken, ikinci temizleyici ter ve kir gibi su bazlı döküntülerden kurtulur.
 
Kimlerin Double Cleansing’e İhtiyacı Var?

Herkesin iki kez temizlemesi gerekmez. Minimal bir makyaj yapıyorsanız ve cildinizin genelde sorunu yoksa, cildinizi temiz ve taze tutmak için tek adımlık bir rutin yeterli olacaktır. Ancak, daha kapsamlı bir temizleme yöntemi arıyorsanız, çift temizleme kesinlikle sizin için! Özellikle yağlı cilde sahip olanlar ve çok fazla makyaj birikimine sahip olanlar için faydalıdır.


 
Double Cleansing’in Faydaları Nelerdir?
Cilt bakım ürünleri cilt tarafından daha iyi emilir: Bu temizlemeden sonra gözenekleriniz tamamen temizlenir ve serumlarınızı ve nemlendiricilerinizi çekmek için daha iyi hale gelir, bu da cilt bakım rutininizin daha etkili olacağı ve daha iyi sonuçlar alacağınız anlamına geliyor.
 
Daha az kirlilik ve sivilce: Makyaj kalıntısı oluşumunu ve bakterileri önleyerek sivilcelerin azalmasına yardımcı olabilir.
 
Daha kolay makyaj uygulaması: Cildinizde daha az sivilce varsa ve cildinizde daha az bakteri varsa, makyajınız çok daha iyi ve şık uygulanacaktır.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI