Ana SayfaModaİngiltere'nin Yeni Başbakanı Theresa May'in Stili

İngiltere’nin Yeni Başbakanı Theresa May’in Stili

23 Haziran’da gerçekleşen referandum sonrası, Muhafazakar Parti lideri David Cameron‘ın görevinden ayrılacağını açıklaması üzerine, Birleşik Krallık‘ta başbakanlık yarışı başlamıştı. Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı Andrea Leadsom ve İçişleri Bakanı Theresa May başbakanlık koltuğu için yarışan iki kadın aday oldu. Bugün ise Leadsom’dan şaşırtan açıklama geldi. Leadsom, Londra‘da yaptığı açıklamada başbakanlık yarışından çekileceğini söyledi. Böylelikle Theresa May’in ülkenin yeni başbakanı olacağı kesinleşmiş oldu. 

May, 1979-1990 yılları arasında başbakanlık yapan, “Demir Leydi” lakaplı Margaret Thatcher‘dan sonra ilk kadın başbakan olacak. 

 

Peki Theresa May kimdir?

Disiplini ve sert mizacı dolayısıyla Thatcher’a benzetilen May’le ilgili İngiliz basını “yeni Demir Leydi” değerlendirmesinde bulunuyor. Bir papazın kızı olan May, Oxford Üniversitesi mezunu. 2010’dan bu yana İçişleri Bakanlığı yapan ve en uzun süre bu görevde bulunan siyasetçiler arasında yer alan May, 1997’de milletvekili seçildi. 


Gelelim Theresa May’in stiline…

İngiltere’nin yeni başbakanı Theresa May’in stilini ele alacak olursak, ilk bakışta, ayakkabılara olan ilgisini farketmemiz pek zor değil. Makamına yakışan türden kıyafetler tercih eden May, renkli ayakkabı tercihleri ile basının da ilgisini çekmiş olsa gerek ki, özellikle ayakkabılarının fotoğrafları da arama motorlarında mevcut. 

Bunun yanı sıra, May’in kırmızıyı çok sevdiğini de söyleyebiliriz. 

İngiltere’nin yeni başbakanının stilini biraz daha yakından incelemek için galerimizi inceleyin… Kırmızı renk ve ayakkabılar konusunda bize hak vereceğinize eminiz!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI