Ana SayfaTeknolojiInstagram Reels Ve TikTok Arasındaki Farklar

Instagram Reels Ve TikTok Arasındaki Farklar

Birbirlerine çok benzediği düşünülse de aslında birbirinden farklı iki uygulama olarak kullanıcılara sunulan Instagram Reels ve TikTok’u inceliyoruz.

TikTok ve Instagram Reels’in Özellikleri
İşin teknik kısmına kadar indiğimizde teknik özelliklerin çoğunun aynı olduğunu görüyoruz. TikTok’ta ‘Düet’ olarak tanıdığımız özellik, Reels’te ‘Remix’ olarak karşımıza çıkıyor. Her iki platform da yüz filtreleri, videolara ses ekleyebilme, efektler ve farklı hızlarda video kaydetme özelliklerini kullanıcılarına sağlıyor.

Farklılıklara göz atacak olursak ise ilk başta TikTok’un kullanıcılara daha uzun süre video kaydı yapabilme imkanı sağladığını söyleyebiliriz. Reels 15, 30 ve 60 saniyelik aralıklarla klip kaydetme olanağı sunarken; TikTok 15 ve 60 saniyenin yanı sıra 3 dakikalık video kaydetme seçeneği sunuyor.

İçerik Özellikleri
TikTok’un kullanıcılarına yeni çıkan trendleri denemeleri için ‘güvenli bir alan’ yarattığını söylememiz yalan olmaz. Kulağınıza çok saçma gelen dans akımlarını çekerken bile sizin gibi yüz binlerce insana TikTok’ta rastlamanız yüksek bir olasılık. Ancak Instagram’da Reels içerikleri profil ızgaralarındaki yerini aldığı için insanlar daha çekingen davranabiliyor.

Instagram Reels’ler ile alakalı bir diğer sıkıntı ise aile ve arkadaşlarınızın çoğunun videonuzu görme olasılıklarının bir hayli yüksek olması. TikTok ‘Sizin İçin’ adını verdiği sekmesiyle karşınıza genelde tanımadığınız insanları çıkarıyor.

Dijital İçerik Üreticileri, TikTok’da çekilen içeriklerin kullanıcılarla etkileşime girmesinin Instagram’a oranla çok daha
yüksek olduğunu söylüyor. TikTok kullanıcıları videolara düet yaparken ya da yorum yaparken birbirleriyle arkadaşlarmış gibi rahat hareket edebildiklerini belirtiyorlar. Instagram Reels’lerin ise daha çok estetik ve güzellik ile alakalı videoları içermesi kullanıcıların birbirlerine daha çok mesafeli yaklaştığının bir sonucu olarak görülüyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI