Ana SayfaTeknolojiiPhone Şarjınızın Daha Uzun Süre Dayanmasını Sağlayacak 13 Öneri

iPhone Şarjınızın Daha Uzun Süre Dayanmasını Sağlayacak 13 Öneri

Bizi günün her saati hayata bağlayan akıllı telefonların belki de en can sıkıcı tarafı gün içinde biten şarjları. Şanslıyız ki bu süreyi uzatacak bazı Apple hileleri mevcut.

iOS 9 güncellemesi ile hayatımıza giren Düşük Pil Gücü özelliği ilk kurtarıcınız olmaya aday. Şarjınız zaten bitmek üzereyken pek de bir işe yaramayacak bu özelliği sürekli kullanmanız halinde %20’lik bir kazanç sağlayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar menüsüne girmeniz yeterli.

Hoparlör yerine kulaklık kullanmak da şarjınızı emen faktörlerden. Ayarlar>Müzik bölümünden ses ayarını kısarak ve EQ’yu kapatarak bunun önüne geçebilirsiniz.

Otomatik yedekleme çoğu zaman bir kurtarıcı olsa da bunu manuel olarak yapmak da şarjınızın ömrünü uzatabilir. İyisi mi siz Ayarlar>iCloud bölümünden otomatik yedeklemeyi kapatın.

Mazisi 2015’e dayanan bir şehir efsanesinden bahsedelim; Home tuşuna basarak açık tüm uygulamalarınızı kapatarak şarjınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Eğer hala bu efsanenin doğru olduğuna inanıyorsanız, bırakın. Zira birçok uygulama siz kullanmadığınız zaman şarjınızı yemez.

Eğer dünyanın yükünü omuzlarınızda taşıyorsanız maillerinizin anlık olarak ekranınıza düşmesini anlayabiliriz. Ancak böyle bir yükümlülüğünüz yoksa maillerinizi gün içinde manuel olarak güncellemenin şarjınızın ömrünü uzatmak açısından daha efektif olduğunu söyleyebiliriz.

Maillerinizin yanı sıra sizin için zaruri olmayan uygulamaların da durum güncelleme bildirimlerini Ayarlar>Bildirimler kısmından kapatmanızı öneririz.

Parlak ekran da pilinizin hızla tükenmesine neden olan etkenlerden. iPhone’un ortam ışığına göre ekran ışığını dengeleme özelliği olduğunu unutmayın.

Telefonunuza ihtiyacınız olmadığı zamanlarda Wi-Fi, 4G, 3G ve Bluetooth gibi tüm özellikleri devredışı bırakmanızı sağlayan Uçuş Modu da şarjınızın ömrünü uzatmanızda usta bir yardımcı görevi görebilir.

Eğer Wi-Fi şifresini bilmediğiniz bir bölgeye girdiyseniz telefonunuzu da otomatik Wi-Fi’ye bağlanma özelliğinden mahrum bırakmalısınız. Zira civarda tanıdık bağlantı olup olmadığını sürekli kontrol etmek için kendini güncelleyen telefonunuzun şarjı da kısa sürede bitebilir.

Yukarıdaki ipucunu Bluetooth ve Airdrop için de düşünebilirsiniz. Eğer civarda tanıdık bağlantılarınız yoksa bu özellikleri de kapatmanızı öneririz.

Müziklerinizin ve uygulamalarınızın otomatik olarak güncellenmesi belli ki oldukça kullanışlı bir yöntem; ancak bu, pil ömrünüzü azaltan özelliklerden. Bu özelliği sadece Wi-Fi’ye bağlı olduğunuzda kullanmak için Ayarlar>iTunes & App Store sekmesine gitmeniz yeterli.

Birazdan söyleyeceğimizi evde de yapabilirsiniz; ancak bizim size önerimiz bir Apple Store’ye gitmeniz ve bir ‘genius’tan pilinizin sağlık durumunu kontrol etmesini istemeniz.

Uzun soluklu bir yolculuğa çıkarken veya gün içinde telefonunuzu sürekli kullanmanızı gerektiren durumlar içinse son önerimiz, harici bir batarya edinmeniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI