Ana SayfaSağlıkİş yerinde beslenmenize ne kadar dikkat ediyorsunuz?

İş yerinde beslenmenize ne kadar dikkat ediyorsunuz?

Sağlıklı beslenmek hayatımızın her alanını etkilediği gibi çalışma hayatımızı da etkiliyor. Sağlıklı ve düzenli beslenmek iş yerinde ki verimliliğimizi arttırıyor. Peki bu yoğun iş temposunda beslenmemize nasıl dikkat edebiliriz? Çalışan kişilerin günlerinin büyük kısmı iş yerlerinde geçiyor ve iş yerlerinde yemek yemek zorunda kalıyorlar. Dışarıda yemek yemenin çoğunlukla sağlıksız olduğunu söylesek bile seçiceğimiz besinlerle bunu tersine çevirebiliriz.

İş yerinde verimliliğinizi arttırmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk adım sabah kahvaltınızı çok sağlam yapmanız olacaktır. Simit, poğaça, açma gibi besinler tüketirseniz bu fazla yağ ve enerji almanızı sağlar. Kahvaltıda domates, salatalık, yumurta, beyaz peynir ve tam buğday ekmeği tercih ettiğiniz takdirde kendinizi daha dinç hissedeceksiniz ve bu verimliliğinizi arttırmanıza yardımcı olacak. Eğer ki sabah kahvaltı yapmaya vaktiniz yoksa tam tahıllı kahvaltılık gevreğini süt ve yoğurtla karıştırıp yiyebilirsiniz. Böylelikle mineral ve vitamin alımınıza yardımcı olacaksınız aynı zamanda hem sağlıklı hem de pratik bir kahvaltı yapmış olacaksınız.

Öğle yemeklerinizde, tabağınızın yarısını sebze veya salatayla diğer yarısını ise esmer makarna, bulgur pilavı gibi tam tahıllı buğdaylarla, geri kalan kısmını ise az yağlı et, balık veya kuru baklagillerle doldurun. Ayrıca bu yemeğinizin yanına yoğurt, cacık veya ayran gibi süt ürünlerini de ekleyin.  Öğle yemeğinizi bu besinlerle tamamlarsanız gerekli vitaminleri ve enerjiyi almış olacaksınız ayrıca sağlıklı bir öğle yemeği yemiş olacaksınız.

Yoğun iş temponuzda açlık hissettiğiniz durumlarda atıştırmalık olarak meyve, fındık, fıstık, ceviz, kuru meyve, galeta veya yoğurtla bu açlığınızı bastırabilirsiniz. Ayrıca düzenli su içmeyi ihmal etmemelisiniz. İçecek olarak aynı zamanda şekersiz ve sütsüz olduğu sürece kahve, siyah çay, yeşil çay, ıhlamur, papatya çayı gibi içecekleri tercih edebilirsiniz. Kahve tercih etmeniz işlerinize daha hızlı odaklanmanızı sağlayacaktır. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI