Ana SayfaModaİtalyan Marka Ivanka Trump'a Dava Açtı

İtalyan Marka Ivanka Trump’a Dava Açtı

Aquazzura, iş kadını ve eski model Ivanka Trump’ın markasının kendi tasarımlarından kopya çektiği iddiası ile Ivanka Trump’a telif hakkı ihlali davası açtı.

Huffington Post’un haberine göre marka, Trump’ın markasını ‘tekrarlayan ihlal’ ve ‘aldatıcı ticaret uygulamaları’ nedeniyle suçladı. Davaya göre marka Aquazurra’nın en iyi satan Wild Thing sandaletlerinin kopyasını üretmekle suçlanıyor.

Trump’ın lisans şirketi Marc Fischer’ın CFO’su Matthew Burris ise ifadesinde suçlamaları şiddetle inkar etti.

“Bu asılsız davanın amacı tanıtım yapmaktır” yazan Burris: “Konu olan ayakkabının trend bir moda stilinin temsilcisidir, fikri mülkiyet hakkı koruması altına girmez ve birkaç büyük markaya ait bu stile benzer örneklerde mevcuttur. Bu davanın dayanağı yoktur ve biz dinç bir şekilde kendimizi iddialara karşı savunacağız.” açıklamasında bulundu.

Mart ayında Aquazzura’nın kurucusu Edgardo Osorio, Trump’a karşı iddiaları halka açık bir şekilde ilk kez Instagram hesabında iki tasarımın fotoğrafını paylaşarak belirtmiş ve şu yorumu eklemişti: “Moda endüstrisindeki en rahatsız edici şey birinin bariz bir şekilde telif hakkı olan tasarımınızı çalması ve umursamaması. Bunu yapmamayı akıl etmeliydin. Utan  @ivankatrump! Taklit yağcılığın en samimi formu DEĞİLDİR. #aquazzura  #ivankatrump Kendi tasarımımdan gurur duyuyorum #italyadayapıldı #italyanlardahaiyiyapar”

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI