Ana SayfaYaşamJon Snow Kimin Oğlu?

Jon Snow Kimin Oğlu?

GÜNCELLEME
Yaklaşık bir yıl önce hazırladığımız bu haberin içine birkaç
 anekdot daha eklemek isteriz. 7. sezonun yayınlandığı şu günlede Jon Snow’un artık Targaryen soyundan geldiğine eminiz. 7. sezon 5. bölüm yayınlanana kadar Jon Snow’un babası  Rhaegar Targaryen’ın Lyanna Stark’a tecavüz ettiğini sanıyorduk. Fakat 7. sezon 5. bölümde Sam’in eşi Gilly aslında çok önemli bir konuya değiniyor. Gözünden kaçıranlar için Gilly’nin söylediklerine göre; Prens Rheager, meşru karısı olan Elia Martell’den boşanıp, Dorne’da gizli bir törenle Lyanna Stark ile evlenmiş. Yani bu durumda Jon Snow bastard değil, tahtın asıl sahibi oluyor!

Aşağıda Jon Snow’un Targeryan soyundan geldiğinin ortaya çıkışını okuyabilirsiniz..

7. SEZON YAZISI İÇİN BURAYI TIKLAYIN!

— Spoiler içerir —

Game of Thrones dün akşamki bölümü ile bombayı patlatarak final yaptı. 6. sezon 10. bölüm için gelmiş geçmiş en iyi bölüm desek de yanlış olmaz sanırım. Sezon finalinde her alanda hikayenin gidişatını değiştiren pek çok olay oldu. Cersei Lannister septi patlattı ama dolaylı yoldan en küçük oğlunun da ölümüne sebep oldu. Bir diğer değişle küçükken bir cadının ona söylediği her şey gerçekleşmiş oldu. Öbür tarafta ejderhaların annesi Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister’ı yanına alarak yola çıktı. Ama en önemlisi Jon Snow, Leydi Mormont’un da desteği ile Kuzeyin Kralı oldu. Burada Sansa’nın rahatsız olduğunu gözlerinden anlayınca yeni sezonda bir Stark savaşı bizi mi bekliyor demeden kendimizi alamadık. 

Jon Snow’un Ailesi Kim?

Tabii ki bölümün en önemli anı bize göre Jon Snow’un ailesini öğrendiğimiz an oldu. Pek çok kişi sahnenin etkisiyle Jon Snow’un babasını Kral Robert Baratheon sansa da aslında o olmadığı bir detayda gizliydi. Bran Stark’ın öngörüsünde daha önce de gördüğü üzere babası Ned Stark, kardeşi Lyanna’yı kurtarmak için Targaryen’larla savaşıyordu. Lyanna, Robert Baratheon ile evlenmek üzereyken Rhaegar Targaryen tarafından kaçırılıyor ve bu süreçte anladığımız Targaryen Lyanna’ya tecavüz ediyor ve bir oğulları oluyor. Lyanna da ölüm döşeğindeyken abisine oğluna iyi bakmasını söylerken konuşmanın tamamını duymasak da ‘Robert öğrenirse, onu öldürür, biliyorsun öldürür’ diyor. Buradan da aslında Jon Snow’un Lyanna Stark ve Rhaegar Targaryen’ın oğlu olduğunu anlıyoruz. Yani Jon Snow bir ‘bastard’ bile olsa aslında Targaryen ve Stark kanlarını taşıyor. Tabii bu da demek oluyor ki ejderhaların annesi Daenerys ile Jon Snow aslında akraba. Bu ilişkiden şu an kimsenin haberi olmasa da yeni sezonda oluşacak olayları etkileyecek bir gelişme olduğu kesin.

Böylesine bir bölümden sonra Game of Thrones 7. sezonunu nasıl bekleyeceğiz biz de bilmiyoruz?

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI