Ana SayfaYaşamJotun 2022 Renk Koleksiyonu “Bir Arada”yı Sunar

Jotun 2022 Renk Koleksiyonu “Bir Arada”yı Sunar

İnsanlar bir araya gelip, birbirlerini anladıklarında muhteşem şeyler yaratabiliyorlar.  Aynı durumun renkler için de geçerli olduğuna inanıyoruz. Bir yıldan uzun süredir ayrı kaldıktan sonra, çoğumuz tekrar bir araya gelmeye ve sosyal alanlarda sevdiklerimizle birlikte neşe bulmaya başladık. Yeniden bir arada olmanın bu sıcak ve duygusal etkisi, Jotun’un 2022 yeni global renk koleksiyonu için de ilham kaynağı oldu.
 
‘Bir Arada’ renk koleksiyonu; yeniden birlikte olmanın keyfini çıkarabileceğimiz, anlamlı anlar ile sohbetleri kutlayabileceğimiz, düşünmek için zaman ayırabileceğimiz ve kendimize eğlence yanı sıra yaratıcı olmamıza izin verebileceğimiz farklı alanlar yaratmaya yardımcı olmak için tasarlanmış üç benzersiz ve özenle seçilmiş renk temasından oluşuyor.
 
Renklerin üzerimizdeki etkilerini keşfedin. Kullanım şekillerine göre renkler bizi sakinleştirebilir, endişelerimizi yatıştırabilir veya yaratıcılığımızı körükleyebilirler. Jotun’da, çevremizi saran renklerin günlük hayatımızı nasıl şekillendirebildiğine her gün hayran kalıyoruz.’
 
 – Lisbeth Larsen, Jotun Global Renk Uzmanı
 
Eve yeni renkler katmak, ortama yeni enerjiler getirir. Bir renk, bir diğeri tarafından vurgulandığında her zaman yeni boyutlar kazanır. Yeni renk koleksiyonumuz, renklerin tek başına, bir arada ve uyumlu ya da zıt kullanımlarının duygusal etkilerini keşfederek, görsel olarak rahatlık duygusu yaratacak renk kullanımı konusunda ilham ve rehberlik sunmak için tasarlandı.
 
Her yıl Jotun’un, Global Renk Uzmanı Lisbeth Larsen ve ekibi tarafından yürütülen global araştırmadan doğan yaratıcı fikirler özel renk teknolojisi laboratuvarında benzersiz renk tariflerine dönüştürülüyor. Daha sonra bu tonlar, dünya çapında yükselen trendler ve kültürel akımlarla uyum sağlayan, özgün ve zamanı yansıtan renk koleksiyonları yaratmak için popüler tonlarla birleştiriliyor. Böylece Jotun renk koleksiyonu, küresel ruh halini renkten bir portreye dönüştürüyor.
 
‘Pandemi sırasında evden çalışırken, mutfak tezgahımın renk numuneleriyle dolduğu birkaç hafta geçirdim. Renkleri test ediyorduk, örnekleri hızlı posta yoluyla birbirimizle paylaşıyorduk ve Teams toplantıları aracılığıyla düzenli olarak uluslararası olarak birbirimizi güncelliyorduk. -Sürekli farklı tonları deniyordum, koleksiyon için doğru rengi arıyordum. Benim için renk tasarımı budur, mükemmel tonu bulana kadar her şey test edilmeli ve denenmelidir.’
– Lisbeth Larsen, Jotun Global Renk Uzmanı
 
Tüm bu ön çalışmaların sonunda hazırlanan Bir Arada koleksiyonu, Jotun’un zengin renk arşivlerinden seçilen zamansız tonlarla uyumlu 12 yepyeni rengi içeriyor.
Üç farklı tema halinde gruplandırılmış 28 renk seçeneğinden oluşan yeni koleksiyondaki
“Kucakla, Neşelen ve Tadını Çıkar” olarak adlandırılan temaların her biri kendimizle, sevdiklerimizle ve yaratıcılığımızla yeniden bağlantı kurma arayışımızın farklı bir yönüne hitap ediyor.
 
2022 JOTUN KOLEKSİYONU RENK TEMALARI
 
1 | KUCAKLAYIN –  İz bırakacak anlara yer açın
 
Doğal renkler, benzersiz anları daha da güçlü kılarak, hatıralara dönüştürür. Renkler aracılığıyla mutlu anıları hatırlayıp, o hissileri bir odaya taşıyabileceğinizi biliyor muydunuz? Örneğin; yumuşak bir altın bej tonu, sizi büyükannenizin mutfağına geri götürmeye yetebilir veya belirli bir mavi-gri renk tonu çocukluğunuzun sahil tatillerini evinize taşıyabilir. KUCAKLAYIN temasındaki renkler bizi biz yapan, geçmişimizden mutluluk ve huzur veren anlardan ilham alarak tasarlanmış, rahatlık bulmaya teşvik eden renklerle yaratıldı.
 
KUCAKLAYIN ayrıca, dinginleşmeyi, topraklanmayı, yeterli ve güvende hissetmeyi teşvik eden rustik toprak ve taş tonlarını da içerir. Kucaklayın temamızda dingin renkleri hareketli bir şekilde birleştirerek, klasik ve moderni harmanlayıp, uyumlu, samimi ve misafirperver bir atmosfer yaratabilirsiniz.
 
Rustik, sade ve gerçek
 

  1875 Polen | Altın yumuşak bej tonu. Toprak tonlarıyla hoş bir contrast yaratır.
 
  1303 Observe | Sarımsı bej tonu. Hoş bir altın dokunuşu.
 
  0280 Caravan | Yumuşak altın kahverengi tonu. Güzel ve dengeli.
 
  1909 Chalk Ochre | Sıcak bej tonu. İçten ve güven verici.
 
  11130 Shade | Topraksı gri tonu. Topraktan gelen ve doğal.
 
  1876 Wild Earl | Altın bej tonu. Mükemmel bir bej.
 
  12179 Embrace | Yumuşak toprak tonu. Cömert, kucaklayıcı ve dostça.
 
  1259 Rusty | Yanık toprak tonu. Rustik ve sahici.
 
  5516 Iron Blue | Mükemmel grimsi mavi tonu. Ham ve zıt.

Kontrastlar ve kombinasyonlar
Ham ve zıt bir etki için yanmış pişmiş toprak tonları 1259 Rusty ve 12179 Embrace ile mavi-gri 5516 Iron Blue ile birleştirebilirsiniz. Ayrıca daha topraksı bir görünüm elde etmek için 11130 Shade ile de kullanabilirsiniz. Kontrast açısından, 1909 Chalk Ochre’deki doğal ve sarı renk tonu hem pişmiş toprak hem de mavi ile güzel gözüküyor. Ayrıca 1303 Observe ve 0280 Caravan ile birleştirildiğinde görkemli bir altın kontrast seçeneği de sunuyor.

2 | NEŞELENİN – Cesur ve yaratıcı olmanın özgürlüğü

Yaratıcılık ve özgüven çağrıştıran bu tonlar, duyuları uyandırarak neşe saçar. Büyük planlar, güzel hayaller ve rengarenk bir hayatın renkleriyle tanışın.

Neşelen, umut ve iyimserlikle dolu güçlü renklerden oluşan bir temadır. Cesur olmak, yaratıcılığı ortaya çıkarmak ve yeni renk kombinasyonları denemek için fırsatlarla doludur.

Kendimizi canlı renklerle ifade etme ve evlerimize daha cüretkâr ve kişisel bir dokunuş verme arzusu, iç mekanlarda daha fazla zaman geçirdikçe giderek güçlendi. Turkuaz ve okyanus yeşili, güneş ışığı sarısı ve canlandırıcı lavanta tonları gibi canlı tonlar, yaratıcı enerjiyi besleyen cesur ve şaşırtıcı alanları şekillendiriyor.

Neşeli ve Yaratıcı

  7236 Jazz White | Saf beyaz. Keskin bir kontrast.
 
  6383 Imagine | Açık mavi-yeşil tonu. Umutlu ve hayalperest.
 
  6384 Wish | Ferah turkuaz tonu. Yaratıcı ve ilham verici.
 
  6084 Sea Emerald | Okyanus yeşili. Çarpıcı ve sakinleştirici.
 
  8565 Hope | Yumuşak sarımsı yeşil tonu. İlkbahar esintisi.
 
  0125 Palm Leaf | Altın yeşili. Neşeli bir tropik dokunuş.
 
  20186 Lavender Touch | Gri dokunuşlu. Pastel mor tonu.
 
  1775 Fresh Pasta| Enerjik sarı. Güneşli ve davetkar.
 
  10235 Summer Sun | Canlı bir sarı tonu. Enerjik ve neşeli.
 
  3377 Slate Lavender | Yumuşak mor tonu. Zarif ve çok yönlü.

Kontrastlar ve kombinasyonlar
NEŞELENİN’in 6383 Imagine, 6384 Wish ve 6084 Sea Emerald olmak üzere üç turkuaz tonu birbirini inanılmaz bir uyumla tamamlıyor. Enerjik 10235 Summer Sun gibi bir sarı dokunuş veya 8565 Hope ile bahar yeşili bir nefes eklemek, alanlara canlandırıcı bir enerji katıyor.

20186 Lavender Touch gibi aranılan mor tonları, özellikle yeşille birleştirildiğinde bu sezon heyecan verici ve sıradışı bir etki yaratıyor.  Aynı şey, modern ve çekici bir kontrast sağlamak için tebeşir beyazı 7236 Jazz White, lavanta ve sarı kombinasyonu için de denebilir.

3 | TADINI ÇIKARIN– Yenilenmenin ve yeniden buluşmanın zamanı 

Yumuşak, yatıştırıcı renkler, düşünme ve yansıma için mükemmel bir alan yaratır.

Yumuşak toprak tonları ile nötrler, beden ve zihnin bağlı, dengeli ve mutlu hissettiği bir ortam yaratır.  Belirsizlik zamanlarında yumuşak, doğal renkler bize evimizin hayatımızın çapası, sığındığımız liman olduğunu hatırlatır.

TADINI ÇIKARIN sakinleşen, hoş renklerle karakterizedir. Hem aydınlık hem de ölçülü, sıcak, saran ve güvenli bir alan yaratır. Havadar tekstiller ve yumuşak yüzeylerle birleştiğinde, yeniden ait ve yeterli hissedebildiğimiz sakin bir atmosfer yaratır.

The Palette | Discreet, Elegant and Enveloping

  1376 Mist | Sıcak yumuşak grimsi beyaz tonu. Alımlı ve kapsayıcı.
 
  12180 Present | Çakıl bej tonu. Rafine ve köklü.
 
  12181 Soft Comfort| Yumuşak koyu bej tonu. Sıcak ve sakinleştirici.
 
  12182 Gentle Whisper | Açık gri-bej tonu. İncelikli ve sağduyulu.
 
  20185 Friendly Pink | Pastel pembe tonu. Nazik ve sakinleştirici.
 
  20184 Thoughtful | | Pastel pembe tonu. Sevecen ve sakinleştirici.
 
  2011 Antique Brass | Altınımsı şeftali. Zarif ve güzel.
 
  2040 Light Granite | Yumuşak pembe. Doğal ve pozitif.
 
  8281 Pale Linden | Yumuşak bir yeşil. Ferah ve sakin.

 
 
Kontrastlar ve kombinasyonlar
Pastel renkler, mütevazı, yumuşak ve zarif alanlar yaratır. Kusursuz geçişler için 12182 Gentle Whisper, 20184 Thoughtful gibi yatıştırıcı pembe tonları ve 20185 Friendly Pink’i birleştirmeyi deneyin.
 
Daha nötr bir kombinasyon için 12180 Present ve 20181 Soft Comfort’un estetik tonlarını, daha pozitif ve hareketli dokunuşlar için ise 2040 Light Granite ve 2011 Antique Brass kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Jotun’un klasik 1376 Mist’i, hafif bir fon rengi olarak bu paletteki tüm renklerle mükemmel bir şekilde eşleşir.
 
Kendinizi her yanıyla yansıtabileceğiniz renk temaları
Bu üç tema, iç tasarımdaki çağdaş eğilimleri yansıtıyor. Aynı temadaki renkleri bir arada kullandığınızda bütünüyle şık bir görünüm elde etmiş olursunuz. Birçok kişi içgüdüsel olarak bir temayı diğerine tercih ettiğini fark eder, ancak Larsen ve ekibi, üç renk koleksiyonunda da renk tonlarının etkili bir şekilde birleştirilebilmesini sağlıyor.
 
‘Renk seçimlerimiz her zaman kişiseldir ve en önemli şey, size mutluluk getireceğini bildiğiniz renkleri seçmenizdir. Yatıştırıcı ve sakinleştirici veya neşeli ve enerjik olsun, renklerimizi hayal ettiğiniz ruh halini yaratabilmeniz için özenle seçtik. Seçim sizin.’
– Lisbeth Larsen, Jotun Global Renk Direktörü

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI