Ana SayfaYaşamKemal Can Yurttaş, Aila’nın Yeni Chef de Cuisine’i Oldu

Kemal Can Yurttaş, Aila’nın Yeni Chef de Cuisine’i Oldu

Türk mutfağının yeni nesil temsilcisi Aila’nın Chef de Cuisine görevine genç ve yetenekli şef Kemal Can Yurttaş getirildi.

Henüz 15 yaşındayken lise eğitimi sırasında başlayan mutfak serüvenine üniversitede aşçılık bölümünde devam eden Kemal Can Yurttaş, Türkiye’nin ileri gelen otel ve restoranlarında çalışarak tecrübe kazandı.
2015 yılında Alancha İstanbul’un mutfak ekibine dahil olan Yurttaş, chef de partie ve sous şef görevlerinin ardından 2018 yılında Executive Chef pozisyonuna terfi etti ve bu görevde 2020 yılına kadar çalıştı. Alancha ile beraber aynı zamanda House Of Brothers’ın mutfak şefliğini de yürüttü. Bu süreçte üniversitelerde mutfak üzerine birçok konferans verdi.

Türk gastronomi dünyasının en genç mutfak şeflerinden biri olarak sektöre adını altın harflerle yazdıran Kemal Can Yurttaş, 2018 yılında İspanya’daki Basque Culinary Center’da eğitim aldı. Ardından 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olup Türk Mutfağı dersleri verdi. Yine 2019 yılında BeIN Gurme kanalında 70 serilik bir yemek programı yaptı. 2020’de The Steeve İstanbul’un açılış ekibinde yer alarak mutfak şefliği görevini yürüten Yurttaş, 2021 yılında sezonluk devam eden YEK Alaçatı’nın mutfak şefi oldu.

Aila’nın yeni menüsüne Chef de Cuisine Kemal Can Yurttaş dokunuşu

Aralık 2021’den itibaren Aila’da Chef de Cuisine olarak yepyeni lezzetlere imza atan Kemal Can Yurttaş özellikle yöresel ürünler ve Türk mutfağı üzerine uzmanlaşmıştır. Mutfağı bir sanat olarak niteleyen, bir tarifi yorumlarken en büyük gücünü Türk mutfağının zengin gastronomi mirasından aldığını belirten Yurttaş, geleneksel mezelerin çağdaş yorumlarla sunulduğu Aila’nın yeni menüsünde coğrafi işaretli ürünlere de yer veriyor. 

Aila’nın Chef de Cuisine’i Kemal Can Yurttaş tarafından hazırlanan yeni menüsünde büş peyniri kreması, ananaslı vinegret ve mikro yeşillik ile sunulan pancar ikilemesi, Bozkır tahini, kavrulmuş susam, beyaz çikolata ve fesleğenli dövme köz patlıcan, kuru Arnavut biberi, acı yağ, paprika ve füme bonfilenin eşlik ettiği karamelize yoğurt atom ve taze soğan sos, dilim salatalık, maydanoz yağı ve dereotu ile lezzetlendirilmiş tütsü somon gibi benzersiz lezzetler yer alıyor.

www.ailaistanbul.com
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI