Ana SayfaMagazinKendall Jenner'lı Pepsi Reklamı Geri Çekildi

Kendall Jenner’lı Pepsi Reklamı Geri Çekildi

Pepsi, Kendall Jenner’ın rol aldığı yeni reklamını yayınlandığı günün hemen ardından yayından çekti. Reklam, markanın, siyahilerin yaşam hakkını savunmak için yapılan protestolara karşı duyarsız davrandığı ve #BlackLivesMatter (Siyahilerin Yaşamı Değerlidir) hareketine saygısızlık ettiği gerekçesiyle eleştirilere maruz kaldı.


Geçtiğimiz yaz ABD’de öldürülen siyahiler için yapılan gösteride genç bir kadın zırhlarla kuşanmış iki polisin karşısında sakince dururken görüntülenmiş ve bu kare gösterilerin simgesi olmuştu. Söz konusu reklamda buna benzer bir mizanzen yaratılarak, Kendall Jenner’ın polise kola verdiği görülüyor. Reklam, “ırkçılık ve polis şiddetinin bir Pepsi açarak çözülebileceği” gibi bir mesaj vermekle suçlandı.


İçecek markası, sosyal medya üzerinden yapılan yoğun eleştiriler üzerine reklam için özür diledi ve reklamı YouTube’dan da kaldırdı. Pepsi’nin özür açıklamasında şu sözlere yer verildi:
 
“Pepsi birlik, barış ve birbirini anlama üzerine evrensel mesaj vermeye çalıştı. Net bir şekilde amaca ulaşamadık ve özür dileriz. Hiçbir ciddi meseleyi küçümsemeyi amaçlamadık. Reklamı tüm mecralardan çekiyoruz. Ayrıca Kendall Jenner’ı böyle bir pozisyona soktuğumuz için kendisinden de özür dileriz.” 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI