Ana SayfaYaşamKendiniz İçin Mola Verin

Kendiniz İçin Mola Verin

Duygu Detox’u adı altında duyduğum bu atölye çalışması, içeriğiyle oldukça dikkatimi çekti. Hemen iletişime geçip ben de katılmak istediğimi söyledim. Dikkatimi çeken içerik ise şöyle;

– Kendi hayatımın yönetimini artık elime almak istiyorum.
– Hep üzülen benim. Neden?
– Korkularım yüzünden harekete geçmekte zorlanıyorum.
– Sürekli konuşan zihnim beni yoruyor.
– Hayatımda yolunda gitmeyen bir çok şey var.
– İlişkilerimdeki kısır döngüden bıktım.

Eğer bu cümleleri hayatınızdan çıkarmak istiyorsanız sizi Duygu Detox’u Atölyemize bekliyoruz’ diyor. Nazan Kaan ve Gamze Çakır. Onlar da kendilerini yoğun ve profesyonel yaşamlarının sonucunda Bütünsel Gelişim Koçluğu Eğitimlerinde bulduklarını söylüyorlar. Yaşam Koçluğu eğitimlerinden sonra önce kendi dönüşümleri sonra da danışanları için Regresyon Uzmanlığı eğitimleri almışlar. Yaşam koçluğu günümüzün çok popüler mesleği haline gelmiş olsa da onlar kendi altyapılarını ve hayat tecrübelerini kişisel dönüşüm eğitim ve atölye çalışmalarına geçirmişler.  Adının da “Duygu Detox’u olmasına karar verdik diyorlar.

      

Günümüzde, aşırı yoğunluk nedeniyle veya zamanını istediği kadar verimli geçiremeyen kişilerin sayısının günden güne arttığını gördüklerinde; genel sıkıntının duygularımızı görmezden gelmek ve üstlerini örtmekten kaynaklandığını fark edip bu konuya parmak basmak istemişler.

Üstü örtülen veya görmezden gelinen bu duygularımızın üstündeki katmanları temizleyebilmek, kendimize, etrafımıza, günlük hayatımızdaki her kim ve her ne varsa onlara karşı dürüst olmak, şeffaf olmak amaçlı bir çalışma.  Aslında danışanların sayısı arttıkça sürekli konuşulan ancak emin olmadıkları; insanların aşırı tüketime, aşırı spora, aşırı çalışmaya, aşırı yemeye yönelmiş veya özel hayatının dengesi tamamen kaybolmuş olduğunu görmüşler.

Nazan Kaan ve Gamze Çakır bu katmanları nasıl oluşturduklarını şöyle anlatıyor; ‘Zihnimizin ürettiği; korkular, geleceğe dair endişeler, ekonomik sıkıntılar, baş edilemeyen üzüntüler tarafından oluşturuluyor.  Zihnimiz o kadar güçlü hale gelmiş durumda ki onun kurguladığı hayatları yaşamaya başladık, sağlığımız bozulmaya, kilolar alınmaya başlandı, güzellikler içerde değil dışarlarda aranmaya başlandı, yaşam enerjilerimiz gün geçtikçe düşmeye başladı ve domino efekti olarak huzursuz, mutsuz hayatlar sürmeye başladık. Bardağın boş tarafını görmeyi tercih eder olduk.’

İşte Atölye Çalışmalarının hızlanması da böyle başlamış. Atölye çalışmasında duygularımızı negatif veya pozitif yönde aktive eden değerlerimiz, inandıklarımız, egosal taktiklerimiz, kişilik tiplerimizdeki farlılık ve çekim yasasının işleyişi konuları üzerinden geçiliyor ve katılımcılar interaktif olarak duygularını örtmek zorunda kaldıkları durumları fark etmeye çalışıyorlar.

3 Aralık’ ta benim de katıldığım ilk atölye çalışmalarını Pali Dönüşüm üzerinden gerçekleştirdiler. Açıkçasını söylemek gerekirse, kendimi oldukça iyi hissetim. Daha fazla farkındalık ve yüksek frekansta kalmanın aslında çok da zor olmadığını gördüm. Kendinizi o kadar rahat hissediyorsunuz ki, sanki oradakilerle uzun yıllardı tanışıyormuş gibi hissediyorsunuz. Nazan Kaan ve Gamze Çakır, bu modülün tekrarını yeni yılda ayda bir olmak üzere duyuracaklar. “Duygu Detox’unun 2. modülünü de 2017 yılının 2. yarısında gerçekleştirmeyi planlıyorlar.

Siz de bu atölye çalışması için detaylı bilgi almak istiyorsanız; eğitmenler Nazan Kaan ve Gamze Çakır ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Eğitmenler

 

Nazan Kaan

1989 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğini bitirdikten sonra 5 yıl Pfizer İlaçları’nda çalıştı. Önce İnsan Kaynakları Bölümünde ve daha sonra İhracat Bölümünde Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi “Executive Business Administration ( MBA )” programını bitirdi.

Daha sonra Reuters Haber Şirketinde finans departmanında 5 yıl kadar çalıştı. 1998 yılında eşinin görevi nedeniyle 7 yıl süreyle Brüksel’de yaşadı. Türkiye’ye döndükten sonra ise Century 21 Emlak şirketinde emlak danışmanı olarak çalışırken aynı zamanda da kendi “Relocation” şirketini kurdu (Yabancı ülkelerden taşınan kişilere İstanbul’a yerleşmeleri ve adaptasyonları konusunda hizmet veren bir şirket). Bu işini devam etirirken ID Coaching’ten “Bütünsel Gelişim Koçluğu” eğitimlerini tamamladı, bunun yanısıra “Regresyon Uzmanlığı” eğitimlerini almaya devam ederken, 2015 Nisan ayında da ID Coaching’ten ACC sertifikasını aldı. Halen Bütünsel Gelişim Koçluğu, Yönetim Danışmanlığı ve Regresyon Uzmanlığı yapmaktadır.

nazankaan@hotmail.com

Gamze Çakır

1975 yılında doğdu. İzmir Özel Türk Lisesi’ nde ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünde okudu. 1998-2001 yıllarında aile şirketinde çalıştı.

2002 yılında kurumsal bir firmada çalışma isteği ile Turkcell Global Bilgi’ ye girdi. 12 sene farklı bölümlerde ( Müşteri Temsilciliği, Eğitmenlik ve Müşteri İlişkileri Yönetimi ) çalıştı.

Araştırma ve öğrenme merakıyla 2014 yılında Kozmik Enerji Baz Eğitimini aldı. 2014 yılında hayatını ve yaptıklarını sorgularken kariyer değişikliği yapmaya karar verdi. Kendini rahat ifade edebileceği ve mutlu olarak yapabileceği işi araştırırken pozitif ve enerjik yapısına uygun olarak gördüğü ID Coaching International’ dan İntegral Koçluk eğitimlerini tamamladı. Koçluk yapmaya başladı. Aynı zamanda Q Plus Club’ da yönetim ekibinde etkinliklerin içeriklerinin hazırlanması, etkinliğin organize edilmesi ve sunulmasında görev aldı.
Koçluk yaparken bazı durumlarda bilinç ile çalışmanın yetmediğini fark ederek 2016 yılında Unicorn Transformational Studies’ den Regresyon Uzmanlığı eğitimini tamamladı.
Şu anda ACC ACTP ünvanı ile Bütünsel Koçluk ve Regresyon Uzmanlığı yapmaktadır.

cakgmz@gmail.com

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI