Ana SayfaSağlıkKilo Vermek İçin Kahvaltıda Ne Yemelisiniz?

Kilo Vermek İçin Kahvaltıda Ne Yemelisiniz?

Lezzetli ve tatmin edici bir kahvaltıyla güne hem zinde başlayabilir hem de kilo verebilirsiniz. Peki bu kahvaltı neleri içermeli, işte cevabı.

Kalori

Kahvaltınız 300 ila 400 kalori arasında olmalı. Eğer kilo vermek istiyorsanız 300-350 aralığında kalmaya özen göstermelisiniz. Ancak eğer amacınız kilonuzu korumaksa ve egzersiz yapıyorsanız 350-400 kalori sizin için ideal olacaktır.

Karbonhidrat

Kahvaltıda alacağınız kalorinin %45 ila %55’i karbonhidrattan oluşmalı. Bu da takribi 40 ila 55 gram karbonhidrat demek. Şekerli ve işlenmiş besinleri bir kenara bırakın ve tahıl, meyve ve sebzeye yönelin.

Protein

Kahvaltıda alacağınız kalorinin %15 ila %20’si yani 13 ila 20 gramı proteinden oluşmalı. Kahvaltıda yeteri kadar protein almak sizi gündüz boyunca tok tutar. Aynı zamanda araştırmalar da en az 20 gram protein almanın kilo vermeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Bunun için kahvaltınızda yumurta, süt ve süt ürünleri, soya sütü, fındık, protein tozlu smoothie ve tahılları tercih edebilirsiniz.

Yağ

Yağlar kahvaltınızın 10 ila 15 gramını yani %30 ila %35’ini oluşturmalı. Doymuş yağlar yerine zeytin yağı, fındık, tohumlu besinler ve avokado yemeye özen gösterin.

Lifler

Kahvaltıda günlük olarak %25 oranında yani 25 gram lifli besin tüketmeniz öneriliyor. Hedefinize ulaşmak için orman meyveleri, armut, elma, yeşil yapraklı besinler, fındık ve tam tahıllara yönelmenizi öneririz.

Şeker

Eğer kahvaltınızdaki karbonhidrat dengesini doğru kurduysanız ekstra şeker almanıza gerek kalmayacaktır. Meyve, tam tahıllar ve süt ürünleri size ihtiyacınız olan şekeri sağlamaya yetecektir. Eğer çayınızı veya kahvenizi şekersiz içemiyorsanız koyacağınız şekerin 1,5 çay kaşığını geçmemesine özen göstermelisiniz.

Zamanlama

İdeal kahvaltı, uyandıktan sonraki 30 ila 60 dakika içinde yapılmalıdır. Eğer uyanır uyanmaz bir şey yiyemiyorsanız öğününüzü ikiye bölmenizi öneririz; hafif kısmını ilk yarım saatte, diğerlerini ikinci yarım saatte tüketebilirsiniz. Eğer sabah egzersizi insanıysanız kahvaltınızın karbonhidrat içerek kısmını egzersizden önce, protein içeren kısmını ise egzersizden sonra yapmanızda fayda var.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI