Ana SayfaSağlıkKilo Vermek İsteyenlerin Kaçınması Gereken 4 Egzersiz

Kilo Vermek İsteyenlerin Kaçınması Gereken 4 Egzersiz

Sporun her türlüsünü, kilo verdirmelerinin dışında pek çok sebepten ötürü destekliyoruz; sağlıklı bir yaşam şeklini benimsemeye yardımcı olan, zihinsel hareketleri güçlendiren, modu yükselten, uyku kalitesini artıran en belirgin aktivitelerin başında spor geliyor.

Tüm bu etkilere rağmen sporu sadece kilo verme odaklı yapmak bazı yanlış yönlenmelere de sebep oluyor. International Sports Science Association (ISSA) sertifikalı eğitmen John Rowley, bazı sporların kilo verme önceliği ile yapılmaması gerektiğini anlatıyor.

İşte kilo vermek isteyenlerin kaçınması gereken 4 egzersiz:

CrossFit: “Eğer kilo verme yolculuğunuzun başındaysanız, kendinizi sakatlamadan güçlenemezsiniz,” diyor Rowley. “CrossFit çok popüler bir spor ve yaparken oldukça eğleneceğiniz kesin. Ancak bu egzersiz şekli, özellikle fit değilseniz, son derece tehlikeli.”

Yoga: “Birçok faydası var, ancak kilo vermek bunlardan biri değil. Yogayı metabolizmanızı kuvvetlendirmek ve zihinsel olarak rahatlamak için yapmalısınız,” bilgisini veriyor.

Kapalı Alanda Bisiklet: Kontrollü ve sakatlanma riski olmaksızın, konforlu bir şekilde bisiklete binmek iyi güzel de, “Salon çok sıcak olduğunda ve hareketleriniz agresifleştiğinde daha çok acıkırsınız.” Acıktığınızda da bir sonraki durağın neresi olacağını tahmin edebilirsiniz…

Sadece Kardiyo: Rowley, “Kardiyo yapmak kalori yakmanızı hızlandırır; ancak bu açlık egzersizden sonra daha fazla kalori tüketmenize yol açabilir,” riskini göz önünde bulundurmanızı öneriyor. Ayrıca sadece kardiyo yapmak dengesiz bir egzersiz şeklidir ve sadece kas kaybetmenize neden olur.

Peki ne yapmak gerekiyor?

“Eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, dirençli bir egzersiz programı benimsemelisiniz. Örneğin; ağırlık kaldırmak kaslarınızı uyarır ve siz yemek yeseniz veya dinlenseniz de kalori yakımını tetikler.”

Siz siz olun, tüm egzersiz türleri ile barışık olun ve işe size sağlıklı ve dengeli bir yaşam şekli sunacak bir programla başlayın.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI