Ana SayfaSağlıkKilo vermenizi engelleyen nedenler

Kilo vermenizi engelleyen nedenler

Elinizden gelen her şeyi yapıp bir tülü kilo veremiyorsanız bunun önüne geçen başka engeller veya yanlış yaptığınız küçük ayrıntılar vardır. Diyet ve düzenli spor yapmak bazen etkisiz kalabilir. Gözünüzden kaçırdığınız bu engellere gelin beraber bakalım..
1- Teknoloji: Hareketsiz kalmamızın en büyük etkeni olan teknoloji, kilo vermemizi de engelliyor. İnternete olan bağımlılık ve artık her şeyin internet üzerinden halledilebilmesi bizi hareketsizliğe sürüklediği için kilo vermemiz yavaşlıyor.
2- Hızlı yemek: Hızlı yemek yemek kilo alımına sebep olur. Yemekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, hem tat alma duygusunu hem de tokluk duygusunu tatmin eder. 
3- Tatlandırıcılar: Kilo almamak için kullanılan yapay tatlandırıcılar yapılan araştırmalarca daha fazla şeker kullanma isteğini tetikliyor. 
4- Sebzeler: Satın aldığınız sebzelerin ve salataların hormonsuz olduğundan emin olmalısınız. Hormonlu sebzeler sizinde vücudunuzun su tutmasına sebep olacak.
5- Meyve suları: Früktoz seviyeleri yüksek olan meyve suları iştah açar bu sebeple meyve suyu içilecekse taze sıkılmış meyve suyu içilmesi gerekir.
6- Stres: Beyin vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmemize yol açan kimyasal maddeler salgılar. Bu kimyasal maddeleri salgılayan kısım, aynı zamanda duyguları da kontrol eder ve sıkıldığımız veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın sebebi de budur. 
7- Öğün atlamak: Metabolik hız her yemek yediğinizde iki saat içinde yüzde 20-30 artar fakat öğün atlanırsa metabolizma yavaşlar. Özellikle sabah kahvaltı yapmamak metabolizmayı yavaşlatan en büyük etkendir. Çünkü gece boyunca yüzde 5 yavaşlayan metabolik hız, bir daha yemek yiyene kadar aynı hızda devam eder. 
8- Toksinler: Karaciğer alkol gibi toksin bakımından bol olan besinleri yakmakta çok enerji harcar ve yorulur. Bu nedenle içki içerken yağ ya da şekeri çok fazla tüketmemek gerekir.
9- Salata: Diyet yapanların çoğunlukla tercihi salatadır. Ancak özellikle dışarıda yenilen salatalara konulan soslar bize kilo olarak geri döner. Salatalara konulan sosların fast foodlardan bir farkı olmadığından salata yerken sos koymamaya dikkat etmek gerekir.
10- Doğum kontrol: Doğum kontrol haplarının içinde bulunan progesteron gibi maddeler vücutta su tutulmasına neden olabilir.  Bu etki kişiden kişiye değişir; ancak biriken madde su olduğundan kalıcı bir kilo alımı söz konusu değildir; ancak hapların bir diğer yan etkisi olan iştah arttırma kilo alımına sebep olur.
11- Uyku düzeni: Yorgun bir vücut normal bir günde yakılan enerjiyi yakamadığından metabolizma yavaşlar. Yapılan araştırmalara göre geceleri dört saatten az uyuyan kişiler daha çok uyuyanlara oranla daha fazla kilo alırlar. 
12- Tiroid sorunu: Tiroid tembelleşmesi metabolizmanın daha yavaş çalışmasına sebep olur. Tiroid bezlerindeki bu tembellik kilo alımına neden olur. Tiroid bezlerinin tembelleştiğini sürekli yorgun hissetmenizden, kilo almaya başlamanızdan ve sürekli üşümenizden anlayabilirsiniz. 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI